TopGear.ro Diverse Top 10 Cele mai apreciate branduri de anvelope din lume

Top 10 Cele mai apreciate branduri de anvelope din lume

de TopGear
Top 10 Cele mai apreciate branduri de anvelope din lume

Întotdeauna când vine vorba despre mașini și clasamente auto vor exista păreri împărțite. Așa se întâmplă și dacă vorbim despre un top al celor mai bune firme de anvelope.

Totuși, potrivit toptenreviews.com există un clasament dedicat de specialiști celor mai bune anvelope ale anului 2020, fie că vorbim despre cele all-season, de iarnă, pentru camioane, sport sau alte tipuri de cauciucuri.

În realizarea topului s-a ținut cont de întreaga gamă de anvelope produsă de firmele analizate, de recenziile venite din partea clienților, de disponibilitatea la nivel mondial, de gradul de asistență oferit clienților.

  1. Anvelope Michelin
Anvelope Michelin

Michelin prezintă performanțe excepționale în aproape fiecare categorie de anvelope. Se clasează pe primul loc atât în ​​sondajele privind nivelul de satisfacție al cititorilor, cât și în ceea ce privește recenziile experților. Michelin ocupă primul loc în mai multe categorii, făcând aceste anvelope un pariu sigur, chiar dacă nu sunt deloc niște cauciucuri ieftine.

Are cinci mărci majore – Pilot, Primacy, X, Latitude și Energy – reprezentând 38 de modele diferite de anvelope. CrossClimate, Defender, LTX și Premier au doar două modele fiecare, în timp ce Diamaris, Agilis și Alpin au un singur model de anvelope.

Toate aceste mărci diferite oferite de Michelin sunt  concepute pentru a se potrivi autoturismelor, camioanelor ușoare, monovolumelor și vehiculelor SUV / crossover-urilor, multe dintre ele fiind potrivite pentru o varietate de climă. De exemplu, gama Pilot este disponibilă pentru condusul de vară, iarnă și all-season. Gama de anvelope CrossClimate este dedicată anvelopelor all-season.

  • Anvelope Nexen

Cauciucurile Nexen se evidențiază prin prețul lor accesibil. Asta nu înseamnă că sunt cele mai ieftine de pe piață, dar, raportându-ne la raportul calitate-preț, acestea reprezintă o afacere bună.

Nexen are patru mărci principale, NFera pentru performanță, NPriz pentru pasagerii auto, Roadian pentru SUV-uri și camioane ușoare și Winguard pentru zăpadă și gheață.

Nu toate modelele de anvelope Nexen merită luate în considerare, dar cele care sunt, cum ar fi Aria AH7, prezintă performanțe deosebite. Altfel spus, anvelopele Nexen sunt „cea mai bună marcă de anvelope pentru un buget redus”.

3. Anvelope Continental

În afară de gama General și Uniroyal, anvelopele Continental dețin mărcile Semperit, Barum, Viking, Gislaved, Mabor, Matador și Sportiva.

Continental produce o gamă completă de anvelope pentru sectorul auto, în conformitate cu ceilalți producători de top, împărțite în game dedicate pasagerilor, camioane ușoare / SUV, performanță și iarnă și, în cea mai mare parte, sunt apreciate atât de industrie, cât și de consumatori.

Fiind cel mai vechi producător de anvelope din lume, nu este o surpriză faptul că Continental ocupă un loc înalt atât în ​​sondajele consumatorilor, cât și în recenziile experților, în majoritatea cazurilor situându-se imediat în topul preferințelor sub Michelin și în cel al performante după Pirelli.

Principala calitate a companiei Continental este că produce anvelope bune pentru toate categoriile de drum.

4. Anvelope Pirelli

Pirelli produce anvelope performante pentru mașini și SUV-uri performante. Dacă sunteți în căutarea unui set de anvelope pentru o mașină obișnuită, atunci căutați în altă parte, dar dacă aveți o mașină sport puternică sau un SUV puternic, atunci Pirelli este ceea ce vă recomandăm.

Aceste cauciucuri se clasează foarte bine atât în topul ​​recenziilor clienților, cât și în cele ale experților, dar au fost depășite puțin în ultimii ani de cele Michelin chiar și în categoriile de performanță. Cu toate acestea, Pirelli rămâne una dintre cele mai bune mărci de anvelope din lume.

Unele dintre cele mai bune anvelope Pirelli includ mărcile PZero pentru conducerea de vară performantă, Scorpion Verde pentru SUV-uri și Winter Sottozero 3 pentru conducerea de iarnă. Acesta din urmă este surprinzător de competitiv în ceea ce privește prețurile, pentru niște anvelope Pirelli.

5. Anvelope Goodyear

Goodyear este o companie bună de anvelope cu o istorie impresionantă. Goodyear se clasează în primele trei locuri în topurile tuturor categoriilor de anvelope, evidențiindu-se prin fiabilitate, calitate și un pedigree al cauciucurilor pentru curse. 

Există trei mărci speciale de anvelope Goodyear pe care le recomandăm: Assurance CS Fuel Max pentru eficiența consumului de combustibil, Eagle Exhilarate pentru mașinile performante și Wrangler pentru condusul pe toate terenurile.

6. Anvelope Bridgestone

Bridgestone este de fapt una dintre cele mai de succes mărci de anvelope din Japonia. A fost fondată de Shojiro Ishibashi în 1931 și este cunoscută pentru specializarea în fabricarea pieselor de cale și piese auto. În comparație cu alte produse dezvoltate pe piața tehnologiei din America de Nord și Europa, marca se concentrează independent în utilizarea tehnologiei japoneze în fabricarea anvelopelor.

7. Anvelope Dunlop

Dunlop nu puteau lipsi dintr-un top cu cele mai bune cauciucuri pentru mașini de serie, în special în ceea ce privește anvelopele de vară. Disponibile și în România și cu un punctaj total de 257 din 300, aceste anvelope au fost considerate excelente la frânare și în condiții de acvaplanare, însă prezintă anumite limite în ceea ce privește aderența.

8.Firestone

Firestone este singurul fabricant de anvelope din lume care a participat la toate competițiile de Indy Car (Formula 1, versiune USA). Compania a fost fondată la începutul secolului 20, în Ohio (USA) de către Harvey Firestone, o persoană vizionară în domeniul anvelopelor. Timp de 75 de ani Firestone este, alături de Goodyear, cel mai mare furnizor de anvelope din Statele Unite și în același timp primul fabricant care a semnat un contract de exclusivitate pentru a monta cauciucurile sale pe toate mașinile Ford. În continuare, anvelopele Firestone se remarcă și se diferențiază pe piață prin structura lor inovatoare. Concepute pentru a fi compatibile cu orice tip de vehicul, cauciucurile Firestone au o aderență remarcabilă pe sosea. Chiar și pe ploaie, aceste anvelope au o ținută de drum bună.

9.Hankook

Hankook se bucură de o bună reputație la nivel global și a avut o creștere mondială cu produse precum anvelope de curse, camioane ușoare și autoturisme. Este o marcă condimentată, care a fost înființată în 1941 sub numele de Chosun tires, doar pentru a schimba numele de marcă în Hankook în1953. Anvelopele fabricate de această marcă sunt potrivite pentru consum de către Audi, Benz, și proprietarii de BMW alături de alți proprietari de mașini. Compania produce peste 50 de milioane de cauciucuri anual. 

10.YokohamaAceasta este o marcă foarte faimoasă de anvelope japoneze, care a fost fondată în 1917. Mai târziu și-a extins operațiunile în Statele Unite ale Americii în 1969. Oficial, Yokohama este furnizorul cunoscut al anvelopei IMS GT3 Cup challenge, World Championship și Super Formula din Japonia. A devenit sponsorul principal al Chelsea, un club din Premier League, din sezoanele 2015-2016.

Related Articles