TopGear.ro Diverse Află 5 lucruri mai puţin ştiute despre compania Opel

Află 5 lucruri mai puţin ştiute despre compania Opel

de TopGear

Opel este un brand renumit de autoturisme nemţeşti. Aparţine companiei Adam Opel AG care a fost înfiinţată în anul 1862. În prezent, fabricile companiei sunt localizate în Germania, Belgia, Marea Britanie, Spania, Austria, Ungaria şi Polonia. Sediul central al companiei este localizat în oraşul Rüsselsheim din Germania. Concernul General Motors a încercat în nenumărate rânduri o asociere, dar în 2017 a fost anunţată fuziunea cu Group PSA (Peugeot Citroën Automobiles).

În cazul în care eşti interesat/ă să investeşti în piese auto Opel o poţi face online. Specialişti calificaţi ai serviciului de asistență îţi oferă consultanță astfel încât să primeşti piesele comandate în cel mai scurt timp posibil. Important este să selectezi modelul pentru care vrei să comanzi astfel de piese, precum şi să te asiguri telefonic că ai găsit exact ceea ce îţi trebuie. 

Specificaţii tehnice ale autoturismelor Opel

Una dintre cele mai faimoase şi interesante sisteme ale companiei germane este sistemul de monitorizare a punctului mort, denumit Side Blind Spot Alert (SBSA). Acest sistem a primit premiul Euro NCAP Advanced în 2014. Acest sistem ajută şoferul să prevină coliziunile la schimbarea benzii. Statisticile arată că în proporţie de 10% dintre accidente sunt din cauza acestei manevre în trafic. 

Sistemul SBSA foloseşte senzori cu ultrasunete care avertizează şoferul despre potenţialul pericol prin aprinderea semnalului de avertizare montat pe oglinda maşinii. Prin urmare, dacă un alt automobil se afla în zona “punctului mort” şi şoferul intenţionează să schimbe direcţie (semnalizând), lampa de avertizare va începe să clipească. Acest sistem este instalat pe hatchback-urile Adam şi Corsa, hatchback-urile Astra şi modelele Casca Cabrio şi Zafira Tourer MPV.

Fapte şi lucruri mai puţin ştiute despre Opel 

  1. În prima fază sau în etapa incipientă, compania se ocupă de producţia de maşini de cusut. La 30 de ani de la înfiinţare, compania Opel a devenit principalul producător pe acest segment, maşinile de cusut Opel fiind vândute atât în Germania, cât şi în alte ţări europene, precum şi în SUA şi Rusia;
  1. În anul 1924, compania Opel a fost prima din Germania care a început să aibă propria producţie si linie de asamblare de autoturisme;
  1. În anul 1935, compania a lansat automobilul Opel Olympia. Datorită designului inovator în privinţa caroseriei, inginerii reuşiseră să reducă semnificativ greutatea vehicului şi să îi îmbunătăţească aerodinamica. 

Pentru prima dată, farurile fuseseră integrate în caroseria maşinii, în loc ca acestea să fie montate pe aripi. Chiar odată cu lansarea acestui model a început producţia unui nou model de maşină, mult mai compactă, şi a definit viitorul dezvoltării ulterioare a companiei Opel;

  1. În anul 1971, Opel GT, condusă de directorul Georg von Opel a stabilit recordul mondial de viteză la categoria automobilelor electrice. Maşina a reuşit să accelereze până la 189 km / h;
  1. În anul 2006, modelul Opel Zafira a câştigat premiul „Volanul de aur”, fiind considerat în acel an cel mai compact minivan. Acest premiu a fost acordat şi este în continuare acordat de revistele Bild am Sonntag şi Bild am Sonntag, ambele cu notorietate şi prestigiu pe teritoriul Germaniei. 

Related Articles