TopGear.ro Diverse Timp liber & lifestyle – idei pentru primăvara 2021

Timp liber & lifestyle – idei pentru primăvara 2021

de TopGear

Vremea caldă este foarte aproape de a ajunge și în România, iar speranța tuturor este la o relaxare a măsurilor legate de pandemia care ne-a afectat viața în ultimul an. În speranța unor vremuri ceva mai bune, mulți români își fac planuri de vacanță pentru acest an, chiar dacă totul este sub semnul întrebării, fără certitudini momentan. Primăvara ar putea să consemneze mai puține restricții de călătorie în plan intern, poate chiar și pe plan european. Pentru a salva turismul, țările din Uniunea Europeană vor găsi cu siguranță metode potrivite (se vorbește de exemplu despre un certificat de vaccinare recunoscut la nivel internațional).

Poți să profiți de călătorii în această primăvară, ideal fiind să alegi locuri în natură, unde apropierea fizică între persoane din afara familiilor este mult limitată în mod firesc. Cel  mai bine este să optezi pentru zone nu departe de zona în care locuiești, pentru a petrece cât mai puțin timp pe drum.

Pentru cei din Cluj-Napoca sau Bistrița ori chiar din zonele apropiate, o idee care merită încercată este o mini-vacanță (în week-end sau în timpul săptămânii) la Lac Sanmarghita. Ca turist, acolo te poți bucura de un lac special amenajat cu facilități ce oferă pescarilor o experiență de pescuit confortabilă si o priveliște minunată. Este spațiul perfect cu lac de pescuit, dar și căbănuțe cu tot confortul de la oraș, inclusiv  internet WiFi (prin fibră optică), TV, frigider, baie proprie cu apă caldă și duș. Cei din familie pot face grătar, se pot relaxa la picnic, se pot bucura de natură, deși locul este dedicat mai ales pasionaților de pescuit, care caută un lac de pescuit cu cabanute în zona Cluj – Bistrița.

Dacă preferi o călătorie la munte, poți evita stațiunile aglomerate, găsești multe pensiuni în zone frumoase ale României. O altă idee excelentă este să mergi într-o zonă în care există o salină ce poate fi vizitată. Ai putea alege salina Slănic Prahova, care este situată la aproximativ 100 km de Bucureşti, într-un peisaj de o frumuseţe remarcabilă. În zonă există foarte multe spații de cazare la prețuri prietenoase. O altă alegere insporată ar fi Salina Turda, considerat cel mai spectaculos subteran natural din lume, modelat de oameni. Se știe că vizitele în salină sunt extrem de benefice pentru sănătate, tocmai într-o perioadă în care sănătatea ne preocupă pe toți mai mult decât oricând în trecut.

Dacă ai mașină personală la dispoziție, poți să faci o călătorie prin țară în multe locuri impresionante. Te poți caza la pensiuni, moteluri, căbănuțe turistice. Folosește mașina pentru deplasarea între locații, însă acolo unde te cazezi, explorează zona prin trasee turistice, făcând mișcare și sport. Te-ar ajuta să ai un dispozitiv de tip smartwatch sau brățară fitness smart sport, care să îți monitorizeze activitatea – pași, puls, ritm cardiac, km parcurși etc. Găsești online astfel de gadgeturi smart la preț mic, deci comandă și bucură-te mai mult de ieșirile în natură (vei putea folosi brățara smart sau smartwatch-ul inclusiv când ieși să alegi în parc).

Dacă te gândești la partea de divertisment, trebuie să verifici pe moment care sunt disponibilitățile, este mai dificil să îți faci planuri din timp. Totul depinde de reglementările autorităților centrale și locale. Sperăm încă ca dincolo de HoReCa, să putem să avem din nou cât de curând experiențe de tip teatru, cinema, bowling, biliard, cazino și alte astfel de zone de distracție.

Related Articles