TopGear.ro Diverse Matematica – motorul format din numere

Matematica – motorul format din numere

de TopGear

Matematica guvernează lumea din jurul nostru, chiar și pentru cei care nu au iubit-o niciodată. S-ar putea ca tu să fii unul dintre ei, folosind-o în fiecare zi fără să îți dai seama. Pentru că este într-adevăr esențială, ar trebui să fie luată în serios.

>> Foto

Matematica ne ajută să înțelegem adevărata valoare a timpului, ținând cont de faptul că acesta joacă un rol important în viață. Gestionarea sa este una dintre sarcinile dificile cu care tindem să ne confruntăm cu toții. Dacă ești printre cei care nu știu unde și cum zboară acesta, poate ar fi timpul să folosești câteva dintre conceptele de bază ale matematicii. Fie că ești la serviciu sau acasă, poți lua decizii informate, conștiente și înțelepte cu privire la modul în care îți petreci zilele și nopțile. Poți utiliza matematica pentru a cuantifica valoarea timpului, după care îl poți utiliza mai bine pentru a-ți atinge obiectivele.

Implicarea în jocuri video și sporturi ale minții este distractivă și nu e de mirare că acestea au devenit atât de populare în ultimii ani. S-ar putea să nu fii pe deplin conștient de acest lucru, dar majoritatea solicită să te pricepi la matematică. Ai putea chiar să folosești pasiv tehnici matematice și pași precum măsurarea în jocurile pe care le iubești. În jocurile de cărți care au la bază o strategie foarte bună, s-ar putea să fii mai conștient de matematica cu care ai de-a face, deoarece un început bun este aproape numai despre ierarhia mâinilor.

Matematica se referă la model, structură și analiză logică, calcul și deduceri în cadrul a diferite structuri și practici. Este de mare ajutor și în rezolvarea provocărilor distractive precum puzzle-urile. Când le rezolvăm, suntem entuziasmați, mulțumiți și încărcați cu energie pozitivă.

Nu există nicio îndoială că matematica te va ajuta să iei decizii financiare solide și informate. Cu toții ne confruntăm cu acestea la un moment dat, de la cele simple la cele majore, cum ar fi plata pentru asigurare sau solicitarea unui credit ipotecar. A avea o înțelegere fundamentală a modului în care funcționează banii și a modului de gestionare a lor joacă un rol important în viața fiecărui om. Cunoștințele tale în matematică te echipează cu abilități precum analiza oportunităților financiare și înțelegerea valorii acestora. Chiar și echilibrarea numărului de cărți pe care le ai în bibliotecă necesită matematică.

Pe lângă faptul că matematica este un subiect important este și un exercițiu perfect pentru creier. Aceasta stimulează mintea să răspundă mai repede, să găsească soluții și să treacă prin diverse procese. De aceea, este un instrument fundamental pentru dezvoltarea cognitivă. În general, matematica ne ajută să ne extindem gândurile și să le aprofundăm atunci când ne confruntăm cu situații complexe. Creează o platformă pentru a înțelege intensitatea unei probleme.

În societatea modernă, matematica are o importanță centrală, deoarece stă la baza cunoașterii economiei. Este vitală în tehnologie, științe fizice, cum ar fi știința sportului, afaceri, servicii financiare, în domeniul TIC etc. Prin dezvoltarea medicinei, a biologiei și a științelor sociale, aceasta formează baza dezvoltării cercetărilor industriale și științifice. Multe structuri și sisteme complexe din lumea modernă pot fi înțelese doar cu ajutorul său. Este aproape imposibil să ne imaginăm existența științei și tehnologiei fără matematică. Adoptarea metodelor matematice în științele medicale, sociale și fizice s-a extins rapid, clasificând acest motor format din cifre drept indispensabil.

Majoritatea locurilor de muncă de pe piață merg mână în mână cu universul cifrelor și al calculelor. Este vorba în special despre ingineri, medici, tehnicieni și asistenți medicali, contabili, dar și de  profesiile care presupun creativitate. Antreprenorii și managerii de marketing o folosesc pentru a determina strategiile de stabilire a prețurilor și marjele de profit.

Iar acum, dacă după citirea acestei înșiruiri de domenii în care matematica e atât de importantă, ți s-a făcut foame, poți găti într-un mod mult mai eficient dacă te ai de bine cu unele calcule. De exemplu, poți deduce rapid că o jumătate de cană de făină este același lucru cu opt linguri de făină. La fel, dacă te ghidezi după o rețetă formulată pentru mai puține persoane decât numărul celor prezente la masă, pui în aplicare tabla înmulțirii, în loc să faci totul „din ochi”.

>> Foto

Related Articles