TopGear.ro Diverse 10 lucruri indicate bărbaților în acest an de tranziție

10 lucruri indicate bărbaților în acest an de tranziție

de TopGear
10 lucruri indicate bărbaților în acest an de tranziție

Despre anul 2021 se speră că va fi unul de tranziție între starea de pandemie și cea de normalitate. Contestată de unii, întâmpinată cu optimism de alții, campania de vaccinare continuă și poate readuce viața de dinainte de 2020.

Ce este de făcut până când vom putea exclama că am scăpat de coronavirus? În afară de atenția sporită pentru a evita îmbolnăvirea, trebuie să ne concentrăm asupra bunăstării psihice și fizice.

Se spune că bărbaților le este mai greu să suporte restricțiile. Tocmai de aceea ne credem că ar fi util să facem o listă cu recomandări pentru reprezentanții genului masculin. Așadar, dacă ești bărbat …

… nu te mai plânge din orice

Cu alte cuvinte „fii bărbat!” și prin felul în care te comporți. Chiar dacă nu merg toate așa cum ți-ai dori, strânge din dinți și fă tot ce îți este în putere pentru ca situația să se schimbe. Lamentările aduc doar energie negativă.

… renunță la ce te stresează și fă ce îți place

Este un clișeu pe care îl auzim în multe spoturi publicitare: „viața este prea scurtă ca să …”. Copywriterii parcă se plagiază unul pe celălalt (asta dacă nu scrie o singură persoană toate aceste texte). Pe de altă parte, construcția este cât se poate de adevărată. Viața e prea scurtă ca să nu faci doar ce îți place. Nu mai măsura totul în bani.

… nu te necăji din cauza „gurii lumii”

Orice ai face, se găsește cineva care să spună că nu e bine. Este o naivitate să crezi că îi poți împăca pe toți, mai ales în prezent, când sunt „hateri” pe la toate colțurile. Din bătrâni se spune că „nu poți opri gura lumii”. Ți-ai face un mare bine dacă nu ai băga-o în seamă.

… nu te înconjura cu lingușitori

Opusul „hater-ului” este omul lingușitor. Indiferent de situație, el îți va spune că ești frumos și deștept. Un asemenea tip de „prieten” este mai nociv decât o persoană care te critică, fiindcă laudele îți pot induce o stare de automulțumire care te împiedică să evoluezi.

… investește în tine

Timpul este cea mai prețioasă resursă. În câteva ore în care faci ceva pe bani, ai putea face altceva pe bani mai mulți. Totul este să îți dorești mai mult de la viață și să investești constant în dezvoltarea personală. Nimeni nu s-a născut învățat și cu siguranță că nimeni nu le știe pe toate, indiferent de domeniu.

… nu fii prea analitic

Un cetățean care a plecat de jos și a ajuns milionar în euro a vorbit despre diferențele dintre bogați și săraci, așa cum le percepe el. Una dintre diferențele esențiale ar fi că cei care nu reușesc să facă afaceri au tendința de a analiza excesiv fiecare oportunitate. Astfel, fie găsesc riscuri închipuite, fie trece momentul potrivit pentru o anume investiție.

… nu cere sfaturi financiare unor prieteni care nu au făcut nimic notabil

Dacă acele persoane nu au reușit să construiască ceva, foarte probabil nu își doresc să te vadă pe tine reușind. Mai mult decât atât, înseamnă că nu pricep, deci te-ar greși chiar dacă ar fi bine intenționați. Mai de grabă învață câteva noțiuni de bază despre money management de la oamenii care au experiență.

… nu îți asuma merit pentru noroc, nu te învinovăți pentru ghinion

Ceea ce trebuie să se întâmple să întâmplă. Trebuie să fii supărat din cauza unui insucces doar dacă puteai face ceva pentru a-l evita. În același timp, nu sărbători prea tare o realizare la care norocul a avut o contribuție decisivă, pentru că norocul e schimbător.

… nu reacționa niciodată la cald

Când te supără foarte tare cineva sau ceva, este cea mai mare greșeală să reacționezi în acel moment, instinctual. Vorbele spuse la mânie au stricat prietenii de-o viață sau au înăsprit conflicte care puteau fi aplanate. Cel mai bine este să lași să treacă măcar o noapte înainte de a da replica.

… fă mai mult sport

Un corp sănătos înseamnă o minte care funcționează mai bine. Un corp atletic crește stima de sine. Nu în ultimul rând, sportul ajută la imunizarea organismului, ceea ce este foarte important în acest an de tranziție.

Related Articles