TopGear.ro Diverse Cum poți obține ușor permisul de conducere?

Cum poți obține ușor permisul de conducere?

de TopGear

Atunci când vrei să obții rapid și ușor permisul de conducere, ai nevoie de cei mai buni instructori care să te ajute. https://scoaladesofericatb.ro/  îţi oferă la un preţ accesibil, cursuri teoretice şi practice de învăţare a condusului. Rapid, sigur şi eficient!

1 – Înscrie-te la o şcoală de şoferi – susţine examenul auto

Găseşte o şcoală prin recomandările prietenilor, familiei… sau de asemenea te poţi ghida de pe internet pentru a găsi o şcoală bună în acest sens. Ai grijă ca şcoala aleasă să fie una pe măsura aşteptărilor tale: vezi preţul, maşina pe care vei conduce şi de asemenea cunoaşte-ţi instructorul. Instructorul este partea cea mai importantă din acest puzzle pentru ca acesta te va învăţa în totalitate tot ce trebuie să ştii despre arta condusului maşinii. Teoria este prima care se învaţă, după care urmează practica, adică condusul propriu-zis pe străzile oraşului. După ce cursurile se finalizează, se susţine un examen pentru obţinerea permisului.

2 – Utilizează viteza corespunzătoare 

După ce ai obţinut permisul, va depinde doar de tine să conduci corect şi să nu ai parte de incidente neplăcute în trafic.

Poate că nu încalci limita de viteză, dar s-ar putea să mergi prea repede. Uneori, limita de viteză este încă prea rapidă pentru condiții (de exemplu, zăpadă, ploaie torențială, suprafețe de pietriș, curbe ascuțite, cantitatea de trafic etc.).

Dacă înveţi semnele rutiere, poţi citi drumul mult mai târziu și vei putea alege cea mai potrivită viteză. Desigur, dacă depăşeşti limita de viteză, se numește viteză excesivă și poţi fi amendat pentru asta.

De fapt, pentru majoritatea călătoriilor, timpul pe care îl câștigi prin accelerare este neglijabil din cauza altor trafic, semafoare și intersecții; Poate vei câștiga un minut sau două. Cu toate acestea, ceea ce se întâmplă este că utilizezi mult mai mult combustibil și rişti o amendă.

3 – Nu te grăbi

Când traficul se mișcă încet, șoferii nerăbdători vor încerca orice pentru a obține avantaje sărind între benzi.

În realitate, benzile se mișcă aproape întotdeauna cu aproximativ aceeași viteză, dar traficul este încetinit foarte mult de oamenii care sar între benzi.

Dacă toți șoferii ar rămâne pe benzile lor, traficul ar curge mult mai repede. Acest lucru se datorează faptului că atunci când schimbi benzi, faci maşina din spate să frâneze brusc… Toată lumea încetinește pe banda aia, mulțumită ție.

Între timp, spațiul pe care l-ai lăsat este umplut cu alte vehicule care apoi par să meargă mai repede către mașinile care au frânat în spatele tău pe banda ta, astfel încât unul dintre ei se ghemuiește și începe din nou întregul proces de frânare.

4 – Nu conduce niciodată somnoros

Oboseala cauzează atât de multe accidente. Începe prin simpla întârziere a reacțiilor tale, progresează spre micro-vise în care creierul tău se oprește temporar și sfârșește prin a dormi la volan și a suferi un șoc mare. Dacă te simți obosit, opreşte-te și ia o pauză de 15 minute sau dormi. Nu conduce dacă eşti obosit sau nu eşti odihnit corespunzător. Poţi pune viaţa în pericol atât a ta, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

5 – Adaptează viteza la trafic

Când intrii pe o autostradă, asigură-te că viteza se potrivește cu traficul pe autostradă și nu va determina oamenii să frâneze sau să schimbe benzile în mod inutil.

Related Articles