TopGear.ro Diverse Semnale că ar trebui să iei o pauză de la pariuri

Semnale că ar trebui să iei o pauză de la pariuri

de TopGear

Fie că ești microbist sau fan al altui sport, dacă pui des pariuri sportive, cu siguranță acesta este un hobby care îți aduce satisfacții. Tuturor ne place să câștigăm bani, dar pariurile sportive sunt (și) o modalitate prin care fanii pot participa la joc, fără a fi în echipă. La Winmasters pariuri poți să alegi sportul preferat din zeci de opțiuni disponibile. 

După cum se spune, jocul este mai interesant atunci când ai o mică implicare în el. Cu toate acestea, atunci când pariurile devin un obicei pe care nu îl poți controla, distracția se poate transforma în probleme. Din acest motiv, e cazul să acorzi atenție semnalelor care îți spun că este recomandat să te oprești. 

De la distracție la dependență este doar un pas, iar dacă te întrebi care sunt semnele care ar trebui să te pună pe gânduri, răspunsul ți-l vom da în cele ce urmează. 

1. Îți petreci zilele gândindu-te la următorul joc

Anticiparea și implicarea emoțională, în general, este benefică. Aceste sentimente fac parte din ceea ce face viața interesantă. Ceea ce poate fi periculos, este momentul în care începi să faci strategii de pariere cu zile sau săptămâni înainte de evenimentul sportiv. Situația se complică mai mult în momentul în care urmărești un campionat. Numărul mare de jocuri, fie că ne referim la fotbal, bachet, tenis sau orice alt sport, va face ca nivelul tău de implicare să depășească limitele normale. 

Pe de altă parte, anticiparea îți va ocupa mintea cu mult timp înaintea desfășurării meciurilor. Se pot întâmpla multe până la desfășurarea partidei. Și mai mult, se vor întâmpla lucruri între acel joc și jocurile care urmează. Cu cât calculezi mai departe în viitor, cu atât permiți mai mult pariurilor să-ți controleze viața.

Îți poți planifica vacanța anuală de familie cu câteva luni în avans, dar nu este sănătos să te gândești la cum vei paria pe un joc care se află la o lună distanță.

Dacă te gândești întâmplător la cine ai vrea să vezi în finala Super Bowl sau a Cupei Mondiale, este în regulă. Dacă planificați sezonul pentru toate echipele care participă, poate că este timpul să faci un pas înapoi și să iei o pauză de la pariurile sportive.

2. Ascunzi obiceiurile tale de persoanele apropiate

Poate te-ai certat cu familia din pricina pariurilor. Poate că prietenii tăi îți atrag atenția din când în când. Din anumite motive, acum plasezi pariuri în secret, fără ca familia sau prietenii să știe acest lucru. 

Este posibil să nu-ți fie rușine că plasezi pariuri, dar totuși ascunzi acest lucru. Ar putea fi un lucru inconștient, dar întreabă-te cât de neplăcut este să îți minți apropiații și mai ales la faptul că aceștia îți atrag atenția deoarece observă un comportament anormal. Poate pariurile sportive îți consumă prea mult timp, timp care ar putea fi dedicat familiei. Sau poate obișnuiești să cheltuiești sume de bani pe care nu ți le permiți. 

Reține faptul că atunci când cineva îți atrage atenția că te apropii de o prăpastie periculoasă, dacă te simți sfidat și adopți instinctiv o atitudine defensivă, acesta este un semn clar că ar trebui să faci un pas înapoi și să pui pe pauză pariurile sportive.

3. Ai pariat banii destinați pentru altceva

Acesta este un semn important care indică un tip de dependență, dar a face asta prima dată nu înseamnă că ești dependent. Înseamnă că ai luat o decizie proastă.

Dacă câștigi pariul, te vei bucura că ai scăpat de povara cheltuirii banilor. Cu toate acestea, deciziile care urmează sunt cele mai importante. Probabil că dacă vei paria banii de chirie, iar iar pariul se va dovedi a fi necâștigător, șansele sunt ca a doua oară să nu mai faci o astfel de greșeală.

Pe de altă parte, dacă vei câștiga, gândește-te de ce ai pus în pericol banii dedicați unor plăți importante. Întreabă-te ce nevoi încerci să îndeplinești dacă ai luat bani care erau destinați unei facturi sau al unor alimente și i-ai folosit pentru jocuri de noroc.

Sigur, cu toții am trecut prin situații în care am folosit o sumă de bani în alt scop față de cum convenisem inițial. Contează însă scopul pentru care banii au fost cheltuiți. Poate că, dacă anulezi ieșirile de film cu familia, astfel încât să poți paria pe următorul joc, ar trebui să te întrebi de ce este mai important să pariezi decât să te distrezi în compania celor dragi.

4. Crezi că te poți opri oricând când vrei

De obicei, auzim asta numai de la oameni care au pășit deja în zona cu probleme. Iar acesta este un semnal de alarmă extrem de evident!

Prima dată când o spui, ce simți?

Ești gata să îți iei angajamentul că te poți opri oricând?

Dacă într-adevăr poți să te oprești oricând îți impui acest lucru, de ce nu o faci chiar acum? 

5. Te simți fericit doar atunci când pariezi  

Un semn timpuriu al unei probleme în curs de dezvoltare este că te simți mai fericit sau mai entuziasmat de următorul joc de fotbal decât de orice altceva.

Ce s-a întâmplat cu bucuria produsă de alte activități? Dacă ți-ai pierdut entuziasmul pentru orice altceva sau observi că acesta se estompează, este momentul să te oprești din plasarea de pariuri și să te gândești la ce s-a întâmplat. Nu ai încă o problemă de jocuri de noroc, ci poate o problemă legată de modul în care percepi fericirea.

Oamenii apelează la alimente, droguri, alcool, jocuri de noroc și alte lucruri pentru a compensa un dezechilibru în viața lor. Întreabă-te când te-ai simțit ultima dată fericit? 

Un lucru este sigur, dacă vei permite pariurilor sportive să îți preia viața, nu vei fi fericiți niciodată.

Concluzie

De ce să aștepți până când ajungi la marginea prăpastiei pentru a lua decizii care îți vor face viața mai bună? Nu există un moment mai bun decât acum pentru a-ți asuma controlul asupra obiceiurilor tale. Din păcate, dependența este nu doar o problemă, ci o adevărată boală. Asta nu trebuie să te sperie peste măsură. Există tratamente și terapii pentru orice tip de dependență. Vindecarea însă implică multă determinare și muncă. Se spune că paza bună trece primejdia rea. Ceea ce este foarte adevărat și în ceea ce privește jocurile de noroc. Așadar, dacă observi unul dintre aceste semne la tine sau la cei dragi, nu ezita să iei măsuri. 

Related Articles