TopGear.ro Diverse Cele mai bune paturi pentru saltea le gasim pe site-ul nostru

Cele mai bune paturi pentru saltea le gasim pe site-ul nostru

de TopGear

Un cadru de pat nu este doar un loc pe care salteaua ta poate fi asezata. Un cadru de pat elegant poate fi punctul central al decorului dormitorului tau si iti poate oferi spatiu de depozitare potential. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa alegi cadrul perfect pentru patul tau, care va arata grozav in anii urmatori.

Daca ai deja o saltea pe care o iubesti, alegerea unui nou cadru de pat devine putin mai usoara. Daca ai o saltea full-size, vei avea nevoie de un cadru de pat dublu. Daca ai o saltea queen-size, vrei sa te uiti la un cadru queen-size. Asigura-te ca stii daca salteaua king-size se protiveste perfect, deoarece acestea sunt usor diferite. Un cadru de pat care se potriveste cu un tip de saltea poate sa nu se potriveasca cu alt tip. Daca cumperi un cadru de pat, ia in considerare cat spatiu ai disponibil pentru un pat si ce dimensiune te face sa te simti cel mai confortabil.

Un pat este de obicei cea mai mare piesa de mobilier din orice dormitor, iar un pat mare poate domina cu usurinta o camera mica. Aseaza salteaua pe podea pentru a intelege dimensiunea acesteia sau utilizeaza perne sau banda de mascare pentru a aproxima pozitionarea. Daca descoperi ca deja e simti inghesuit, opteaza pentru un cadru de pat metalic simplu sub somiera pentru a maximiza spatiul util din dormitorul tau. Un cadru de pat simplu cu platforma poate fi, de asemenea, o optiune care economiseste spatiu si iti poti extinde chiar si optiunile de depozitare alegand un pat care ofera sertare sub somiera sau rafturi in tablie.

Cu multe paturi pentru saltea ai nevoie doar de o saltea.  Cumpararea unui pat cu platforma pare sa fie o alegere inteleapta pentru multi cumparatori care tin socoteala de buget. Desigur, unele paturi cu platforma pot gazdui si un box spring daca iti place patul sa fie putin mai sus fata de pamant. Alegerea dintre patul cu platforma si soclu este, de asemenea, o problema de fermitate pentru unii, multi oameni preferand fundatia tare pe care o ofera multe paturi cu platforma. Daca doresti insa un cadru de pat mai elaborat, cum ar fi un pat cu baldachin, trebuie sa fiia tent la inaltimea acestui element. Un cadru de pat inalt necesita un tavan inalt, deoarece chiar si un dormitor mare poate incepe sa se simta inghesuit. Masoara cu atentie si daca preferi un cadru de pat voluminos, cum ar fi o combinatie cadru de pat-tablie cu rafturi de carti incluse. Retine ca ar putea fi necesar sa dezasamblezi si sa reasamblezi paturile mai mari pentru a le trece prin usa unui dormitor si asigura-te ca acest lucru este posibil cu cadrul ales.

Deoarece patul este punctul central al oricarui dormitor, alegerea stilului potrivit este esentiala. Daca doresti sa creezi o senzatie calda, primitoare, confortabila, poate doresti sa optezi pentru un cadru de pat din lemn, ingramadind pilote si perne pentru a crea o atmosfera confortabila. Cei care prefera un aspect elegant, modern ar trebui sa aleaga un cadru de pat din metal sau lemn cu linii curate, minimaliste. Odata ce ti-ai dat seama ce stiluri s-ar putea potrivi in dormitorul tau, arunca o privire la diferite modele, inclusiv cadre de pat tapitate, paturi din fier forjat si paturi din alama pentru a gasi ceea ce ti se potriveste cel mai bine. 

Cand mobilezi o camera pentru copii sau o camera de oaspeti, ai si mai multe optiuni. Ia in considerare un pat de zi pentru camera de oaspeti, astfel incat sa oti folosi spatiul ca birou de acasa sau camera speciala pentru oaspeti asteptati sau neasteptati. Un pat extensibil functioneaza bine atat pentru oaspetii ce raman la tine peste noapte, cat si pentru petrecerile in pijama ale copiilor, iar paturile supraetajate sunt o alta optiune la indemana, pentru a economisi spatiu pentru copii.

Cand alegem patul, poate fi dificil sa vizualizam imediat cat spatiu va ocupa cadrul in dormitor. Pentru a ocoli acest lucru, trebuie sa decizi unde doresti sa pozitionezi cadrul si sa marchezi dimensiunile pe podea cu banda adeziva. Asigura-te ca ramane suficient spatiu pentru orice alt mobilier. In mod ideal, ar trebui sa lasi cel putin 50 de centimetri de spatiu liber in jurul patului pentru a te asigura ca te poti plimba cu usurinta. Asigura-te ca verifici, de asemenea, ca ai suficient spatiu pentru a deschide complet usa, dulapul si orice comoda.

Un alt aspect important de care multi au tendinta de a uita pana in momentul critic este daca vei putea manevra fizic cadrul patului. Cu alte cuvinte, vei reusi sa-l treci pe usa si sa urci scarile? Asigura-te ca verifici daca vei putea trece patul prin locuri inguste sau colturi.

Daca intentionezi sa imparti patul cu altcineva, va trebui sa te gandesti la o serie de factori suplimentari. In ceea ce priveste lungimea, dimensiunea ideala a cadrului de pat ar trebui sa fie cu aproximativ 10 pana la 15 centimetri fata de locul unde este crestetul capului atunci cand stai in sezut in pat. De asemenea, va trebui sa te asiguri ca atat tu, cat si partenerul tau va puteti intinde confortabil fara sa va loviti. Inaltimea este o consideratie deosebit de importanta daca ocupantul patului are probleme de mobilitate, deoarece poate avea dificultati sa intre si sa iasa dintr-un pat care este prea inalt sau prea jos pentru el.

Related Articles