TopGear.ro Diverse 7 filme de pe Netflix în care jocurile de noroc sunt în prim plan

7 filme de pe Netflix în care jocurile de noroc sunt în prim plan

de TopGear
Left to right: Mark Wahlberg is Jim Bennett and Jessica Lange is Roberta in THE GAMBLER, from Paramount Pictures. GB-08852R

Industria cinematografică se inspiră frecvent din poveștile țesute în jurul industriei jocurilor de noroc, dar și din fapte reale având ca protagoniști oameni cu caractere puternice, care au decis să își ia soarta în propriile mâini.

Lumea gamblerilor nu se rezumă la spațiul și suspansul din jurul mesei de joc, ci este una mult mai complexă, pe orizontală și pe verticală, goana după bani eclipsând toate principiile de viață. Platformele cu biblioteci de filme ne oferă posibilitatea să vedem producții cinematografice oricând dorim. Dacă aveți câteva ore la dispoziție, iată 7 filme tari despre gambling care pot fi vizionate pe Netflix. 

7. The Gambler (2014) – medie imdb.com 6.1/10

Jim Bennett (interpretat de Mark Wahlberg), un profesor universitar de literatură, își petrece timpul liber în cazinouri ilegale și ajunge să datoreze 240.000 de dolari. Ca și cum probleme sale nu ar fi fost destul de complicate, el are și o relație cu una dintre studente. Dar Bennett este un „jucător adevărat”, un luptător. Se ridică de la pământ și pune la punct planul pentru a câștiga bani și a-și plăti datoria. Oare va reuși? Este un film de văzut.

6. Lock, Stock and Two Barrels Smoking (1998) – medie pe imdb.com 8.2/10

Este o comedie a cărei acțiune se desfășoară în jurul jocului de poker. Bacon, Tom și Soap fac chetă pentru ca prietenul lor, Eddy, să poate juca o partidă contra gangsterului Harry. Ei sunt convinși că Eddy este cel mai tare jucător din toate timpurile, dar … ghinion. Acesta nu numai că le pierde banii, dar ajunge să îi datoreze lui Harry 500.000 de euro. În rolul lui Bacon joacă Jason Statham, care în acel moment era o „tânără speranță” a industriei cinematografiei.

5. Guns, Girls and Gambling (2012) – medie pe imdb.com 5.6/10

După un concurs muzical între „sosiile” lui Elvis, cinci participanți rămână o partidă de poker. Între timp, din cazinou este furată o mască indiană foarte valoroasă, John Smith (Christian Slater) este principalul suspect. Este bomboana pe colivă, pentru că anterior îl părăsise iubita, îi fusese furat portofelul și pierduse la cărți toți banii pe care îi avea de rezervă. Din fericire, în ajutorul lui vine o ucigașă de profesie, moment în care intriga se complică serios, pentru că „Elvișii” încep să cadă pe capete. Sunt multe răsturnări de situație la care nici nu te gândești.

4. Croupier (1998) – medie de imdb.com 7.10/10

Este considerat unul dintre cele mai elegante filme despre industria jocurilor de noroc. Jack Manfred visează să devină scriitor. Pentru bani, dar și pentru surse de inspirație, el se angajează ca și crupier într-un cazinou, acolo unde descoperă o lume fascinantă,  plină de pericole. Se cuplează cu Jani, o jucătoare împătimită, fapt care contravine politicii cazinoului. Aceasta încearcă să îl convingă să își fure angajatorul, dar misiunea nu este simplă nici măcar pentru un om din interior.

3. Cazinoul (1995) – medie pe imdb.ro 8.2/10

Mulți critici sunt de părere că această producție este capodopera filmelor care au ca tematică lumea cazinourilor. În 1995 nu existau cazinouri online și nici recompense fără depunere pentru clienții noi, precum cea descrisă în Frank Casino no deposit. În schimb, viața din Las Vegas era mai strălucitoare ca niciodată, atrăgând toate categoriile sociale, afaceriști, oameni simpli care voiau să se distreze, femei de moravuri ușoare, dar și femei puternice și independente, gangsteri de tot felul. Inevitabil, episoadele violente erau la ordinea zilei. Dacă nu l-ați văzut, cea mai puternică reclamă este făcută de primele trei nume din distribuție: Robert de Niro, Sharon Stone și Joe Pesci.

2. 21 (2008) – medie pe imdb.com 6.8/10

Ben Campbell, un student eminent, are nevoie de 300.000 de dolari ca să își continue studiile. Profesorul Micky Rosa (interpretat de Kevin Spacey) profită de această situație și îl convinge să intre într-o echipă care urma să dea lovitura în Las Vegas prin tehnica numărării cărților la Blackjack (21), o tehnică teoretic legală, dar în realitate interzisă de toate cazinourile. Aventura geniilor antrenate de Rosa este foarte periculoasă, suspansul fiind la cote înalte. Pe lângă planul general, este urmărită și transformarea personajului principal, care devine tot mai arogant pe măsură ce câștigă bani. 

1. Oceans Eleven (2001) – medie pe imdb.com 7.7/10

Pelicula de pe primul loc are o distribuție de excepție: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Daemon. Danny Ocean (George Clooney) formează o echipă din unsprezece oameni unul și unul, pentru a realiza cel mai mare jaf din istoria Las Vegasului. Țintele sunt trei cazinouri de top: Bellagio, Mirage și MGM Grand, toate în proprietatea lui Terry Benedict. După calculele lui Ocean, prada ar fi de 150 de milioane de dolari. Riscul, pe măsură. Vorbim, însă, de lumea jocurilor de noroc, în care „a risca” este echivalent cu „a respira”.

Related Articles