TopGear.ro Diverse Cum sa alegi un shaker de cocktail din gama de articole bar?

Cum sa alegi un shaker de cocktail din gama de articole bar?

de TopGear

Cocktailurile nu sunt o descoperire recenta. Acestea au fost extrem de populare in Anglia si Statele Unite la sfarsitul secolului al XVIII-lea, desi este important de mentionat ca aceste bauturi colorate sunt de origine mexicana. Aceste bauturi contin de obicei doua sau mai multe tipuri de bauturi, alcoolice sau nu, si o baza de fructe, suc de fructe, condimente, lapte sau miere. Toate acestea sunt  ingrediente care dau caracter  deosebit bauturii.

Sunt ideale pentru orice tip de sarbatoare, intalnire sau petrecere. Cocktailurile sunt una dintre bauturile preferate datorita prezentarii, prospetimii si varietatii de arome.

Exista mai multe tipuri de cocktail-uri astazi, care isi schimba ingredientele pentru a oferi mai multe optiuni atunci cand vine vorba de alegere si cand dorim sa savuram aceasta bautura racoritoare.

Un cocktail este un amestec in care diferite bauturi sunt combinate cu ingrediente care aduc savoare si armonie in combinatiile lor, creand amestecuri racoritoare si delicioase cu ingrediente precum: fructe, sucuri de fructe, bauturi racoritoare, apa tonica si anumite bauturi alcoolice.

Pregatirea si servirea bauturilor este treaba barmanului, care este responsabil cu amestecarea si oferirea diferitelor optiuni de degustare. Insa poti face si tu un cocktail daca stii cateva retete si ai canteva accesorii si articole bar. Indispensabil in pregatirea unui cocktail este un shaker.

Cum sa alegi un shaker de cocktail? 

Pentru iubitorii de cocktailuri „de casa”, acest articol de bar va fi ideal. Pentru a alege shakerul potrivit trebuie avute in vedere mai multe elemente precum tipul shakerului, materialele de design, capacitatea etc. Se spune ca in diversitate exista gust si ca atunci cand vine vorba de cocktailuri, nu exista exceptii. Servirea unui cocktail nu este doar o bautura, ci o experienta care are ca rezultat satisfactie pentru cei care il consuma.

Lumea cocktail-urilor este plina de arome, culori si nuante, in fiecare preparat exista un amestec de diferite tipuri de bauturi si ingrediente care te fac sa te simti excelent, in plus sunt elementul de surpriza al fiecareia dintre aceste bauturi caracteristice. De la cel mai comun ingredient pana la cele mai recunoscute bauturi,  shaker-urile vor raspunde la crearea a nenumarate retete care pot servi drept scuza pentru a ne intalni cu prietenii sau pentru a planifica o intalnire speciala.

Ghid de cumparare: Cocktail Shaker

Agitatorul de cocktail sau Shakerul este un accesoriu de bar folosit pentru prepararea cocktail-urilor. Poate fi folosit si pentru a raci anumite bauturi prin prezenta unui filtru pentru a tine cuburile de gheata departe de bautura atunci cand o servesti.

Utilizarea unui shaker de cocktail este simpla. Doar introduci diferitele ingrediente in recipientul principal, il inchizi bine, agiti foarte tare, apoi torni bautura intr-un pahar.

Pentru a alege shakerul potrivit, te sfatuim sa iei in considerare mai multe lucruri:

-Tipul de shaker de cocktail;

-Acoperirea shakerului de cocktail;

-Capacitatea agitatorului.

Tipul de shaker de cocktail

Pentru uz ocazional si profesional, in ziua de astazi exista 3 tipuri principale de shakere de cocktail:

Shakerul Boston: alcatuit din doua parti separate care se cupleaza pentru a amesteca produsele, este unul dintre cele mai comercializate. O parte este de obicei din otel, iar a doua parte poate fi din sticla, otel sau plastic.

Shakerul francez: este, de asemenea, compus din doua parti distincte care se potrivesc impreuna. Prima parte este mai lunga si formeaza elementul principal al agitatorului. A doua parte este capacul. Simplu de utilizat, este cel mai economic model, dar nu are filtre pentru recuperarea reziduurilor solide din amestec.

Shakerul Manhattan: are particularitatea de a avea o forma de otel cilindrica si alungita dintr-o singura bucata. De asemenea, sunt prezente un capac si un dop pentru a forma sigiliul si pentru a putea turna amestecul dupa agitare. Are un filtru mai mult sau mai putin mare pentru a recupera ingredientele solide ale amestecului.

Materialul shakerului de cocktail

Brandurile de shaker au inteles ca aceasta ustensila de bucatarie poate avea un design frumos si o utilitate buna. Poate adauga o nota de eleganta barului sau bucatariei tale. Cele mai comercializate shakere de cocktail au o forma cilindrica si alungita. Acest format practic permite o buna prindere si o buna amestecare a produselor.

Pentru a alege un model robust, este important sa verifici materialele de design ale shakerului de cocktail. Cele mai comune produse sunt fabricate din otel inoxidabil. Acest material este mai usor si mai rezistent la socuri. Altele sunt fabricate din otel inoxidabil, care este in general mai putin costisitor si la fel de durabil. Unele shakere de cocktail sunt realizate din sticla. Mai putin rezistent la socuri, este si mai greu decat modelele din otel inoxidabil. Cu toate acestea, poate oferi un design mai luxos. Recomandam aceste materiale pentru materialul din care sunt facute shakerele de cocktail.

Nu recomandam shakerele de cocktail din plastic. Chiar daca sunt usoare si economice, robustetea va fi mai putin importanta, iar produsul s-ar putea degrada mai repede. De asemenea, asigur-te ca plasticul nu contine bisfenol A (BPA), un produs controversat pentru sanatate.

Capacitatea unui shaker

Capacitatea unui shaker variaza de la 200 ml la 1000 de mililitri in functie de model. Se disting 3 familii mari:

Mini-shakerul: potrivit pentru cocktail-uri mici si pentru utilizare ocazionala, are o capacitate mai mica de 400ml, corespunzator unui pahar mic.

Shakerul standard: ideal pentru un pahar de cocktail, are o capacitate cuprinsa intre 450ml si 800ml. Acesta este cel mai bine vandut model.

Shakerul de capacitate mare: aceasta capacitate este destinata unui pahar mare sau mai multor pahare medii. Capacitatea sa este de peste 800 ml. Este folosit in general de profesionisti.

Speram ca acest ghid de cumparare a shakerului de cocktail te va ajuta.

Related Articles