TopGear.ro Diverse Necesitatea tratarii eficiente a unei suprafete

Necesitatea tratarii eficiente a unei suprafete

de TopGear

In vederea protejarii cat mai eficiente, la cat mai multi factori de risc, ai unei suprafete, aceasta poate fi supusa la diverse procese prin care sa fie finisata, curatara, tratata sau vopsita cu anumite substante, care sa ii ofera rezistenta necesara. Fie ca este vorba despre impermeabilitate, rezistenta la coroziune, la inghet, caldura excesiva sau factori mecanici, o firma specializata in acest domeniu va poate oferi cele mai bune solutii de pregatire si tratare a unei suprafete, atat metalice cat si realizata din alt material, precum sticla, plastic sau lemn, pentru fiecare existand diverse proceduri ce pot fi aplicate.

Primul si poate ca cel mai important proces in tratarea unei suprafete este curatarea acesteia. In acest pas se aplica diverse substante pe suprafata aceea care au scopul de a elimina petele de grasime precum si alte substante si materiale nedorite. Sunt utilizate solutii de calitate, de grad industrial dupa care se trece la spalarea din abundenta cu apa si apoi analizarea suprafetei. Abia dupa ce se constata ca aceasta a fost curatata asa cum trebuie se poate trece la urmatoarea etapa care este eliminatea anumitor defecte sau a altor aspecte precum un strat vechi de vopsea sau alt material care a avut scop de protectie a suprafetei. Cel mai eficient proces in acest sens este sablarea, prin care sunt suflate particule rugoase pe o anumita suprafata cu un jet puternic de aer. Aceasta metoda este in special utila pentru piesele deja asamblate unde nicin alt proces nu poate realiza o curatare si remediere mai buna in spatiile interioare sau cele greu accesibile.

Suprafata ramase dupa curatarea prin sablare nu este una fina la atingere si nici lucioasa sau placuta ca si aspect ci mai degraba rugoasa, asemeni particulelor suflate pe suprafata sa. Acest lucru este insa necesar, oferind o baza o aderenta si mai buna a diverselor straturi protectoare ce urmeaza a fi aplicate in pasii urmatori. Astfel, chiar daca suprafata nu este uniforma, prin aplicarea mai multor straturi, folosind echipamente de ultima generatie, aceasta va putea fi adusa in acest punct. Prin asta, si eventualele defecte ramase pot fi acoperite iar suprafata rezultata va avea aspectul dorit, culoarea dorita si o rezistenta foarte mare la factorii pentru care a fost tratata.

Un proces foarte eficient prin care unei piese, unei suprafete, atat metalica cat si de alta natura, ii este oferita atat o rezistenta mecanica mare cat si rezitenta mare la diversi factori chimici si nu numai, este vopsirea in camp electrostatic. Aceasta face referire la aplicarea unuia sau mai multor straturi de vopsea incarcata cu particule electrice pe o suprafata care la randul sau este incarcata cu particule electrice. Acest procedeu asigura o pierdere foarte mica de vopsea si o eficienta mult mai mare decat alte metode de vopsire mai ales daca suprafata care se doreste a fi vopsita este uniforma.

Dupa vopsire, suprafata este plasata intr-o alta camera speciala in care este tratata si termic si astfel, vopseaua aplicata va rezista si la temperaturi foarte mari precum si la temperaturi foarte scazute, alaturi de eforturi mecanice mult mai mari, asta in special in cazul materialelor metalice. Aceasta metoda de vopsire este asadar foarte utila in domeniile in care piesele si structurile sunt supuse la actiuni constante si asigura o durata de viata mai mare astfel si costuri de intretinere si schimbare mai mici pentru cei ce au nevoie de ele.

Daca veti alege o vopsitorie electrostatica de calitate puteti obtine cele mai bune rezultate in tratarea sau vopsirea unei suprafete. Chiar daca initial, finisarea in camp electrostatic s-a folosit pentru repere metalice, aceasta a putut fi adaptata ulterior si pentru alte materiale, prin aplicarea de solutii specifice prin care acestea sa poata fi incarcate electric cu o sarcina negativa astfel incat vopseaua sa adere cat mai bine la acele suprafete.

Acolo unde multe piese si ansamluri ce sunt relizate din metal sunt utilizate in mod constant, zilnic si chiar incontinuu, este nevoie de garantia ca elementele componente vor rezista cat mai mult. Defectarea sau uzarea unuia poate provoca intarzieri, daune sau chiar accidente grave, lucruri ce trebuie evitate cat de mult posibil. In acest sens, trebuie luate in calcul locatiile in care sunt utilizate piese si elemente realizate dintr-un anumit material si pregatirea sa in mod eficient. Nu este nevoie sa stiti voi toate aspectele necesare tratarii ci mai degraba sa apelati la cineva caruia sa ii comunicati ce doriti si sa va ofere cele mai bune solutii in acest sens. Exista multe companii mari ce detin vopsitorii si statii de tratare proprii dar si firme independente ce activeaza in acest domeniu si pot prelua comenzi atat de la alte companii cat si de la persoane fizice, pentru ca exista numeroase elemente ce pot fi prelucrate intr-o locuinta, de la automobile la carcarse si piese pentru diverse echipamente, utilaje sau aparate electrice si electrocasnice.

Pretul unui tratament specializat precum si a vopsirii in camp electrostatic este fara indoiala mai mare decat alte metode insa rezultatele sunt si ele net superioare, atat pe moment cat mai ales in timp, elementele protejate astfel rezistand mult mai mult fata de cele prelucrate necorespunzator. Astfel, este bine nu sa ne gandim ca dam mai multi bani initial ci ca nu va fi nevoie sa mai dam alti bani pe noi piese si echipamente intr-un timp mai scurt decat ne-am dori, mai ales daca acestea ne solicita un buget destul de mare.

Related Articles