TopGear.ro Tunning Ce features și tehnologii fac ca un interior de mașină să fie util și totodată inovator

Ce features și tehnologii fac ca un interior de mașină să fie util și totodată inovator

de TopGear

Când vine vorba de interiorul mașinii pe care o conduci, îți dorești ca acesta să fie confortabil, spațios și totodată să îți ofere acces facil la funcțiile de care ai nevoie în timpul călătoriei. Dacă la confort și accesibilitate adăugăm tehnologie de ultimă generație, care simplifică șofatul și te ajută să câștigi un plus de siguranță, lucrurile devin și mai bune. Descoperă în continuare o serie de tehnologii și funcții care transformă interiorul unei mașini într-unul cu adevărat util și inovator.

Scaune care oferă confort și susținere

Chiar și călătoriile lungi pot fi plăcute dacă mașina ta e dotată cu scaune ergonomice, perfecte pentru a te ajuta să conduci mai comod și să eviți durerile de spate. Cele mai bune scaune de mașină oferă funcții de ventilație și masaj, sunt prevăzute cu tetiere reglabile, suport lombar reglabil electronic și suport extensibil pentru coapse. Rezultatul? Condusul devine o experiență de nota zece pentru șofer și pasageri deopotrivă. De asemenea, scaunele și volanul cu încălzire reprezintă inovații extrem de utile în zilele reci, în care ai nevoie de un plus de confort în mașina ta.

Afișaj vizibil și ușor de controlat, ce nu distrage atenția de la drum

Când conduci, e important ca toate informațiile utile, precum viteza, combustibilul sau nivelul de încărcare al bateriei să fie vizibile. Mașinile noi îți permit să accesezi detalii esențiale fără a-ți lua privirea de la drum. De exemplu, Opel Astra dispune de un afișaj ce proiectează informațiile direct pe parbriz. Afișajul Astra Intelli-HUD are o rezoluție excelentă și este confortabil pentru câmpul vizual al șoferului, putând fi setat să afișeze pagini legate de panoul de bord, inclusiv alerte pop-up, apeluri primite și informații media.

Funcții de siguranță asistată pentru drumuri lipsite de emoții

Oricât de multă experiență ai avea la volan, incidentele în trafic pot surveni atunci când te aștepți mai puțin, în special în orașul aglomerat. Din fericire, tehnologiile de ultimă generație te ghidează și te ajută să conduci sau să parchezi cu mai multă siguranță. Poți beneficia de inovații precum Intelli-Vision, tehnologia care se activează automat în marșarier și utilizează camere plasate în jurul mașinii pentru a-ți oferi imagini clare cu autovehiculele care se apropie, ajutându-te inclusiv să parchezi mai ușor.

Sisteme de navigație pentru a ajunge mai simplu la destinație

Navigația auto nu este un concept nou, însă tehnologia evoluează constant și în această privință, ceea ce înseamnă mai multă precizie a sistemelor instalate în mașinile moderne. Poți porni la drum fără griji, știind că ai sprijinul unui adevărat asistent, care îți arată ruta potrivită, calculează traseul cel mai scurt și poate inclusiv să țină cont de zonele cu probleme de trafic. Un astfel sistem inteligent de navigație este completat de informații despre parcare, căutarea punctelor de interes și actualizări meteorologice, urmând chiar și comenzile vocale.

Sisteme multimedia și de infotainment, ce contribuie la călătorii mai relaxate

Pentru a putea avea acces ușor la muzică și alte opțiuni de divertisment în timpul călătoriilor, mașinile moderne au instalate panouri digitale, cu ecran tactil, care te ajută să ai acces la diverse opțiuni de entertainment sau să primești apeluri și mesaje. Poți inclusiv să îți conectezi smartphone-ul și să utilizezi fișiere sau funcții ale acestuia. Bineînțeles, aceste opțiuni sunt gândite astfel încât să rămâi în siguranță atunci când conduci, pentru că poți controla fiecare element fără a-ți pierde atenția de la drum, panourile fiind montate la vedere și dispunând de o interfață intuitivă și simplă.

Filtre care te ajută să respiri aer curat în interiorul mașinii

În condiții de trafic intens, aerul din exteriorul mașinii este de obicei destul de poluat, însă în interiorul mașinii tale te poți bucura de un aer curat, pe care îl respiri cu plăcere. Când îți alegi automobilul, orientează-te către o variantă care să dispună de filtru de aer de înaltă eficiență, ce măsoară constant condițiile din atmosfera înconjurătoare și te ajută să menții aerul proaspăt și curat în habitaclu. 

Tehnologie de încărcare wireless a device-urilor de tip telefon sau tabletă

Nimănui nu îi place un interior de mașină aglomerat de cabluri, care împiedică libertatea de mișcare. De aceea, interioarele inovatoare oferă posibilitatea de a-ți încărca wireless device-urile compatibile, astfel încât să nu rămâi niciodată fără baterie atunci când ai nevoie. Încărcătoarele wireless de calitate dispun inclusiv de funcții de detectare a mișcării rapide, pentru a împiedic deteriorarea la suprasarcină, când conduci pe drumuri denivelate.

Transmisia automată și selectarea modului de condus

În ziua de astăzi este firesc ca mașina ta să se adapteze modului de condus cu care te simți mai confortabil. Poți opta pentru un automobil cu transmisie de condus automată și moduri simplu de selectat, cum ar fi variantele disponibile pe mașinile Opel Astra: Normal, cu autonomie și putere ideal echilibrate, Eco, pentru eficiență optimizată, sau Sport, pentru aventură și trasee pline de distracție.

Tehnologia îți poate transforma experiența la volan într-una mai sigură, mai simplă și mai plăcută. Alege o mașină care să îți ofere funcții precum cele despre care ți-am povestit mai sus, iar drumurile tale vor deveni cu adevărat desăvârșite.

Related Articles