TopGear.ro Diverse Anvelope de iarna – este deja timpul sa te gandesti la asta!

Anvelope de iarna – este deja timpul sa te gandesti la asta!

de TopGear

Cand incep sa cada frunzele, este semn ca a sosit deja toamna… si ca nici primii fulgi de zapada nu sunt prea departe! Ai nevoie de anvelope de iarna Debica. Trebuie sa le instalezi intr-un centru de vulcanizare? E deja timpul sa te gandim la asta!

Dar risti sa iti uzezi prematur anvelopele de iarna instalandu-le atat de devreme? Nu. Valurile de caldura din vara sunt cu mult in urma si de indata ce temperaturile medii scad sub 7 grade Celsius, este timpul sa schimbi deja anvelopele de la masina ta.

Principalul lucru in acest moment este sa iti faci o programare, chiar daca este pentru mai tarziu in sezon. Mai bine sa fii in siguranta decat sa te blochezi in ultimul moment, cu optiuni limitate de pornire.

Intre timp, fa testul pentru a determina daca anvelopele tale de iarna vor ramane in siguranta pana in primavara. 

De unde stii daca anvelopele tale sunt inca bune?

Toti ajungem sa ne punem intrebarea. Cand este timpul sa schimbi anvelopele, arunca o privire asupra benzii de rulare a acestora si intreaba-te daca vor fi in siguranta pentru un alt sezon. Durata de viata a unei anvelope depinde de o multitudine de factori, de la felul in care conduci pana la calitatea anvelopei. Prin urmare, este riscant sa se prezica durata de viata a acesteia in functie de anotimpuri sau de kilometri. In fiecare an, inainte de remontarea anvelopelor, se recomanda, prin urmare, sa efectuezi o inspectie vizuala.

Primul lucru de verificat este grosimea benzii de rulare a anvelopelor. Acest lucru poate fi masurat rapid folosind un instrument foarte simplu disponibil de la orice comerciant de automobile.

Pentru a fi legala, banda de rulare a unei anvelope trebuie sa fie egala sau mai mare de 1,6 mm (2/32 de inch). Pe de alta parte, se prevede ca o anvelopa a carei adancime a benzii de rulare este mai mica de 4,8 mm (6/32 de inch) incepe sa-si piarda tractiunea in anumite situatii. Daca anvelopele pe care urmeaza sa le instalezi au o banda de rulare mai mica de 4,8 mm, ar fi mai sigur sa le schimbi imediat cu anvelope de iarna noi Debica.

Deoarece uzura anvelopelor nu este niciodata egala, este, de asemenea, foarte important sa verifici fiecare anvelopa una cate una. De asemenea, asigura-te ca uzura este uniforma pe latime. Daca nu, ar putea fi un semn ca vehiculul tau are nevoie de o echilibrare.

Related Articles