TopGear.ro Diverse De ce mașinile ar putea avea în curând PC-uri de jocuri mai bune instalate pe ele decât cele pe care mulți oameni le au în prezent acasă?

De ce mașinile ar putea avea în curând PC-uri de jocuri mai bune instalate pe ele decât cele pe care mulți oameni le au în prezent acasă?

de TopGear

Poate nu știți, dar noua generație de mașini electrice vine cu cele mai actualizate caracteristici ale computerului de bord. Nu vorbim despre conectarea deja clasică a unei console de jocuri cu un cablu la computerul de bord, ci despre mașina care devine impresionant o consolă de jocuri. O adevărată experiență și plăcere pentru pasagerii pe călătorii din ce în ce mai lungi.

Producători de top de mașini și mărci cunoscute din domeniul PC-urilor colaborează deja și au în plan implementarea unor standarde privind nivelul de computerizare la bordul unei mașini electrice. Primele rezultate se estimează să fie disponibile la anul, în 2023, mulțumită unui proiect susținut de Tesla, AMC și xCARx. Exemplare în număr limitat extrem de dotate sunt deja disponbile însă obiectivul final este acela al trasării unor niveluri de dotări la care să se alinieze toți producătorii de mașini noi. 

Pentru pasionații de jocuri, aceste vești sunt îmbucurătoare. Imaginați-vă jucând Sizzling Hot Deluxe Gratis, un joc foarte îndrăgit de utilizatorii cazinourilor online, de pe bancheta unei mașini parcate pe malul mării. Mobilitatea jocurilor online a fost în mare măsură disponibilă până acum prin accesarea aplicațiilor de pe mobil sau tabletă, însă varianta unui autoturism cu jocuri pe roți reprezintă un cu totul alt nivel de experiență. 

AMD a spus că va folosi un APU Ryzen V2000 încorporat, care include până la opt nuclee și 16 fire de execuție ale arhitecturii moderne Zen 2, alături de grafica Radeon încorporată. Există câteva modele de V2000 care ar putea fi utilizate, astfel încât specificațiile exacte în ceea ce privește vitezele de ceas, TDP-urile și numărul de nuclee pot varia.

Antreprenorul american Elon Musk a dezvăluit noi modele de mașini Tesla în iunie, iar pentru jocuri a fost de remarcat faptul că sistemul de divertisment în mașină este capabil să ruleze Cyberpunk 2077 cu o performanță impresionant de fluidă. Se spune că cel mai recent Model S poate rula jocuri triple A cu „performanță la nivel PS5”, iar acum elementele de rulare au fost dezvăluite fanilor. Mașina electrică de performanță vine cu un procesor Zen 1+ AMD Ryzen și grafică Navi 23 discretă care alimentează sistemul de jocuri din mașină.

Procesorul AMD Zen 1+ al mașinii este un APU quad-core de 45 W cu 500 kb de cache L2 și 4 MB de cache L3, conform canalului YouTube Ingineerix. În ceea ce privește GPU-ul, Tesla este echipat atât cu o placă grafică dedicată, cât și cu o placă grafică discretă bazată pe Navi 23 de la AMD. Tesla susține că mașina lor este capabilă să ofere performanțe la fel cu consolele de nouă generație. În plus față de aceste specificații de joc, Tesla Model S este echipat cu un „afișaj cinematografic de 17 inchi”, un sistem audio de 960 de wați și un modul LG Innotek WiFi pentru conectivitate la internet.

Această minune de consolă mobilă de jocuri costă în jur de 130.000 USD, dar ce înseamnă șase cifre când ai putea conduce câteva sute de kilometri către o plajă sau altă destinație de vacanță, să parchezi și să începi să joci pe un ecran de 17 inch? 

În curând, sistemul de jocuri de acasă va deveni static, poate chiar plictisitor și mai puțin performant decât unul dintr-o mașină electrică de nouă generație capabilă să ofere o mobilitate sporită și o experiență de joc superioară pentru clienții ale căror standarde cresc în fiecare zi. Din momentul în care standardele de echipare sunt clare și definite, până când toate seriile de modele de mașini nou produse, indiferent de marcă, vor fi echipate cu aceleași performanțe, este doar o chestiune de câteva luni. 

Related Articles