TopGear.ro Diverse Care este cel mai bun moment pentru a pune un pariu?

Care este cel mai bun moment pentru a pune un pariu?

de TopGear
Sports betting, purple banner with smartphone, champion cups, falling gold coins, sport balls and button

Pariurile sportive, deși concepute ca un interesant mod de a-ți petrece timpul, pot deveni o oarecare sursă de venit în cazul în care sunt făcute la rece și după o analiză profundă unor factori, mai ales în cazul în care există mai multe metode de pariere din care poți alege. De aici reiese întrebarea, care este cea mai bună tactică, un pariu înaintea meciului sau un pariu live?

În acest articol vom analiza câteva aspecte ale pariurilor online și vom determina care dintre aceste două tipuri de pariuri pot fi cele mai profitabile pentru fiecare om în parte.  

Relevanța informației 

Informația despre diferite aspecte ale meciului este cel mai important factor al unui pariu bine setat. Un analist competent va aștepta până în ultima secundă pentru a paria o sumă de bani. Acest lucru se întâmplă deoarece, deși pariurile ce se pun cu câteva zile înaintea unui meci par mai sigure, nu sunt așa. În aceste câteva zile se pot întâmpla multe lucruri, pariul însă nu poate fi anulat. 

În cazul unui pariu live însă, deții toată informația necesară pentru a plasa o miză bine calculată și rațională. Ai toate datele fiecărei echipe, deții listele jucătorilor și a rezerviștilor, date despre moralul echipei și importanța acestui meci pentru fiecare participant. Toate aceste date pot fi transformate în constante matematice pentru a calcula șansele de pierdere sau câștig. 

Dimensiunile cotelor 

Cotațiile unui eveniment sportiv sunt probabil un factor crucial pentru majoritatea oamenilor ce intenționează să mizeze o sumă de bani. Cei care nu sunt însă familiarizați cu pariurile live nu cunosc poate că cotațiile se pot schimba în dependență de ceea ce se întâmplă pe stadion. Acest lucru este ceva normal și se întâmplă mai mereu la majoritatea evenimentelor sportive de talie mondială. 

Aceste cote se schimbă din cauza reevaluării probabilității. Casele de pariuri dețin adesea zeci și chiar sute de analiști de pariuri și analiști sportivi care calculează aceste cote în timp real pentru a reda un portret cât mai clar pentru orice persoană ce dorește să mizeze o sumă oarecare de bani. 

Diferența dintre indicatori se poate schimba chiar și înainte de începerea meciului. Cota de cu câteva zile înaintea meciului și cota de cu câteva ore înaintea meciului se poate diferenția destul de tare. În cazul în care plănuiești să pariezi pe un favorit clar, este o idee bună să pariezi cu câteva zile în urmă pentru a prinde o cotă cât mai mare. Jucătorii experimentați știu faptul că, odată cu apropierea unui meci, cotele pentru favoriți scad deoarece tot mai mulți oameni mizează bani pe aceștia. Pe baza acestor schimbări de cote se bazează o întreagă ramură a pariurilor sportive. 

Dacă însă plănuiești să pariezi pe un jucător cu șanse extrem de mici la câștig, este mult mai profitabil să o faci live deoarece odată cu începutul meciului, cotele acestuia cresc tot mai tare și mai tare. 

Avantajul pariurilor în avans poate fi relevant doar pentru persoanele ce au capacitatea de a analiza și a determina un participant cu o șansă mai mare de câștig cu câteva zile înaintea meciului. Acest lucru poate fi bazat pe diferite date și analize atât matematice cât și sociologice. Când mai rămâne puțin timp până la meci, un astfel de pariu ar deveni practic inutil deoarece cotele nu vor mai fi la fel de înalte și profitabile. 

Pentru unele evenimente, șansele în direct cresc treptat, în timp ce pentru altele scad. Deci, până când scorul este deschis, indicatorii pentru egalitate și total sub scad constant. În consecință, șansele de victorie și de peste total cresc. Și modificările scorului afectează în consecință. Asemenea mișcări trebuie anticipate și prinse cu pricepere la vârfuri.

Entuziasm și emoții

Emoțiile sunt unele dintre cele mai grave probleme a unui jucător ce pariază în live. Chiar și cei mai experimentați jucători pot fi copleșiți de un val de entuziasm care ar putea acoperi orice reminiscență de raționament. În asemenea cazuri, greșelile comise pot duce la pierderi enorme. 

Din punct de vedere psihologic, nu există o soluție unică a acestei probleme. Fiecare om este diferit și, în timp ce un om poate fi stabil și practic imposibil de mișcat de diferitele evenimente ce se pot petrece într-un meci, un alt jucător poate fi impulsiv și paria pe necugetate. 

Pentru primul tip live poate fi foarte profitabil, dar al doilea, poate ar trebui să se concentreze pe acele strategii de joc care implică pariuri înainte de meci. Prevăd cu calm, stabilește și așteaptă rezultatul. Este evident că parierea live poate părea mai sigură. Dar aceste aparențe te pot duce la pierzanie, mai ales în cazul în care pariezi pe echipele sau sportivii favoriți în care ai încredere și vrei să câștige.

Related Articles