TopGear.ro Benzina & Diesel 5 lucruri de care să ții cont când faci plinul la mașină

5 lucruri de care să ții cont când faci plinul la mașină

de TopGear

Pasiunea pentru domeniul automobilistic se manifestă prin plăcerea cu care îți conduci mașina, dar și prin grija pe care o ai la echipamentele și combustibilii pe care-i utilizezi. Hobby-ul tău costă, iar cheltuielile trebuie optimizate. Iată cum să-ți folosești inteligent banii, de câte ori faci plinul la mașină.

Urmărește evoluția prețului la combustibili

Interesează-te de prețurile pe care le oferă diferite stații de alimentare și benzinării, ca să alegi cel mai avantajos tarif atunci când faci plinul la mașină. Diferențele pot fi semnificative, deoarece evoluția pieței petrolului este dinamică, iar cotațiile bursiere internaționale influențează nivelul prețurilor la benzinăriile din România.

Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în calcul este raportul leu-euro. De câte ori moneda națională pierde teren în fața monedei unice europene, prețul combustibililor crește. Urmărește perioadele în care cursul de schimb este favorabil și vezi care sunt valorile și pentru dolarul american, o valută importantă în domeniul petrolier.

Alimentează mașina cu benzină și motorină de calitate, conform recomandărilor de la producătorii auto

Aspectul financiar este important, dar nu trebuie să neglijezi detaliile calitative. Pentru ca mașina ta să funcționeze în parametri normali, iar motorul să aibă eficiența dorită, este necesar să alimentezi cu benzină sau motorină premium.

Ține seama de recomandările producătorilor auto, menționate în instrucțiunile mașinii și în comunicările online de pe site-urile de specialitate. Citește cu atenție detaliile afișate la stațiile de alimentare, pentru combustibilii disponibili la fiecare pompă.

Alege să cumperi benzină și motorină prin metode eficiente de plată

Ca să asiguri echilibrul între calitatea optimă și cheltuielile necesare pentru asigurarea ei, alege metode de plată eficiente. Cu ajutorul unui card de cumpărături precum CardAvantaj, poți cumpăra benzină și motorină în rate fără dobândă*, dinde la cele mai importante branduri de comercializare a combustibililor auto.locațiile Rompetrol partenere CardAvantaj. 

Achiziționează carduri de cumpărături, urmărește campaniile promoționale oferite de partenerii comerciali ai CardAvantaj și beneficiezi de cele mai bune condiții pentru eșalonarea plăților lunare pe care le efectuezi când faci plinul la mașină.

Verifică uleiurile și lichidele când mergi la benzinărie

Consideră momentele în care alimentezi cu combustibili ca pe niște prilejuri pentru verificarea uleiurilor și lichidelor necesare pentru buna funcționare a mașinii. Majoritatea benzinăriilor oferă servicii auxiliare: verificări ale roților, testarea nivelului de ulei, servicii de curățare ș.a.

Verifică indicatoarele de pe bord, ca să știi din timp ce trebuie să achiziționezi de la benzinărie. Folosește cardul de cumpărături ca să iei lichidele necesare, de câte ori este nevoie să le înlocuiești sau să completezi lichidul de parbriz, antigelul, uleiul de motor sau alte consumabile importante pentru mașină. 

Optează pentru un stil de condus prin care să reduci consumul de combustibil

Notează de fiecare dată numărul de kilometri pe care-i parcurgi între două plinuri de benzină sau de motorină. Astfel calculezi consumul și poți să-ți ajustezi stilul de condus, ca să reduci cantitatea de carburant. 

Adaptează viteza la condițiile de drum, evită accelerările și frânările bruște, ca să optimizezi consumul de combustibili. Dacă observi diferențe semnificative de la un plin la altul, programează o vizită la service-ul auto, ca să vezi dacă mașina ta nu are probleme tehnice.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Related Articles