TopGear.ro Diverse Cum să-ți cureți pantofii din piele?

Cum să-ți cureți pantofii din piele?

de TopGear

Pantofii din piele pot fi o achiziție semnificativă, dar capacitatea pielii de a fi restaurată face ca această investiție să merite. Puțină curățare și condiționare din când în când va face ca perechea ta preferată de cizme cu platforma din piele să reziste mai mult.

Pantofii din piele pot fi o achiziție semnificativă, dar capacitatea pielii de a fi restaurată face ca această investiție să merite. Puțină curățare și condiționare din când în când va face ca perechea ta preferată de cizme cu platforma din piele să reziste mai mult.

Urmează acești pași simpli pentru a readuce la viață pantofii tăi din piele:

  • Scoate șireturile. Dacă sunt murdare, spală-le. Dacă se uzează, măsoară lungimea și înlocuiește-le. Este o modalitate ușoară și ieftină de a aduce o viață nouă pantofilor tăi!
  • Îndepărtează noroiul și murdăria: îndepărtează resturile cu o cârpă moale sau o perie rigidă.
  • Aplică apă și săpun: amestecă o soluție de apă caldă și săpun sau detergent de vase într-un castron mic. Înmoaie o cârpă moale, stoarce-o și șterge suprafețele exterioare ale pantofilor.
  • Clătește pantofii cu o cârpă și apă curată, clătește ușor amestecul de săpun de pe pantofi.
  • Usucă pantofii: îndepărtează cât mai multă umezeală cu un prosop vechi. Apoi, lasă cizmele să se usuce încet. Fă acest lucru departe de căldură directă și de soare pentru a preveni decolorarea sau crăparea pielii. Acest lucru poate dura până la 48 de ore.
  • Încălzește puțin pantofii: pentru a pregăti pantofii pentru condiționare, încălzește-i în puțină lumină sau cu un uscător de păr. Pantofii din piele ar trebui să rămână confortabili la atingere. 
  • Condiționează pielea: acest lucru îți protejează încălțămintea de pete și o face să strălucească. 
  • Aplică cremă de pantofi, ceară sau balsam de piele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Lasă cremă să stea pe piele timp de 15 minute. Apoi lustruiește pantofii cu o cârpă curată până când strălucesc!

Cum să elimini petele de pe pantofii tăi din piele?

Nu există nimic ca o pată care să strice aspectul pantofilor din piele. Îngrijește-ți toate modelele de  ghete dama din piele pe care le ai și te vei bucura de ele mult timp. Iată câteva sfaturi pentru îndepărtarea petelor:

Pete de apă – Îndepărtează petele de apă urmând pașii descriși mai sus folosind un amestec de săpun sau detergent de vase și apă caldă pentru a curăța pielea.

Pete de grăsime/ ulei pe piele – Stropește pielea pătată cu bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb. Freacă ușor pudra cu o cârpă umedă. Las-o să stea peste noapte, apoi perie reziduurile cu o cârpă uscată.

Pete de cerneală – Udă un disc de bumbac cu alcool sau cu soluție de îndepărtare a lacului de unghii și șterge pata. Evită frecarea, care poate duce la răspândirea cernelii. Continuă să ștergi până când pata dispare. Apoi șterge cu o cârpă umedă și usucă cu un prosop curat.

Urme de zgârieturi pe piele – Aplică o cantitate mică de pastă de dinți fără gel pe zgârieturi și freacă cu o cârpă moale. Șterge pasta de dinți cu o cârpă umedă, apoi usucă cu un prosop.


Articol scris de agenția de marketing Campaigns.

Related Articles