TopGear.ro Diverse Cum intretii corespunzator masina: sfaturi si idei utile

Cum intretii corespunzator masina: sfaturi si idei utile

de TopGear

Masina este o necesitatea in ziua de astazi pentru foarte multe persoane. Masina le ofera multor persoane si familii libertatea de a circula oricand doresc si oriunde doresc, fara a renunta la confort.

Pentru alte persoane, masinile reprezinta o pasiune si un hobby, mai mult decat un simplu mijloc de transport. Totusi, orice tip de masina ai detine, modul in care o ingrijesti este esential. Nu conteaza daca este o masina veche, noua, cu imbunatatiri sau fara. Poti utiliza un automobil bine intretinut ani la randul, fara probleme si sa te bucuri de confort sporit.

Descopera cateva sfaturi utile pentru a intretine corespunzator masina:

Apeleaza la profesionisti pentru curatare

O masina curata inseamna o masina bine intretinuta, de aceea conteaza foarte mult sa pastrezi automobilul curat si ordonat, exact asa cum pastrezi si o casa. Atunci cand nu cureti masina la timp, risti ca aceasta sa se deterioreze mai usor, nu in ceea ce priveste piesele, ci in cazul exteriorului si al interiorului.

Pentru cele mai bune rezultate, este o idee buna sa apelezi la o spalatorie auto cu experienta, unde masina ta poate primi cel mai bun tratament. Sfatul nostru este sa investesti intr-o astfel de procedura cel putin o data pe luna.

De asemenea, exista si varianta de a-ti spala masina in spalatoriile de tip self-wash, unde ai la dispozitie toate produsele si aparatele necesare, insa te ocupi pe cont propriu de curatarea masinii cu ajutorul acestora. Daca ai rabdare si indemnare, spalatoriile self-wash reprezinta si ele o solutie, cu avantajul unui pret prietenos.

Nu amana reparatiile

Reparatiile pentru masina nu trebuie amanate, deoarece problemele se pot agrava. Chiar daca nu este vorba despre o piesa esentiala, incearca sa rezvolvi problemele ce apar la masina timpuriu. Astfel, masina ta se va pastra intr-o stare buna cat mai mult timp.

Acest lucru nu este util numai pentru tine si pentru a conduce in siguranta si confort, ci si pentru momentul in care vei dori sa vinzi. O masina bine intretinuta se va vinde la un pret mult mai bun comparativ cu o masina ce trebuie reparata.

Schimba anvelopele la timp

Pe timpul iernii, legea obliga conducatorii auto sa circule cu anvelope de iarna, care sa permita sofatul in siguranta chiar si atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile. De aceea, este o idee buna sa schimbi anvelopele inca din octombrie sau noimebrie, astfel incat iarna sa nu te ia prin surprindere. Pe altex.ro gasesti o gama larga de anvelope de vara la preturi avantajoase. Sfatul nostru este sa ai o pereche de anvelope de iarna de calitate si o pereche de anvelope de vara pentru sezonul martie-octombrie. 

Asadar, pentru a avea o masina de care sa te bucuri mult timp este important sa ai grija de ea. Incepe prin a investi in sesiuni de spalare de calitate, nu amana niciodata reparatiile si alege sa le faci la mecanici profesionisti. De asemenea, este esential sa schimbi anvelopele pentru a circula in cele mai bune conditii.

Sursa foto: Pexels.com

Related Articles