TopGear.ro Diverse Plusuri, minusuri și sfaturi pentru amatorii de pariuri live

Plusuri, minusuri și sfaturi pentru amatorii de pariuri live

de TopGear

Pariurile live sunt pentru amatorii de senzații tari. Dacă este să facem o comparație cu lumea sporturilor cu motor, sunt ca o cursă de motociclete, pentru că totul este foarte dinamic, fiecare acțiune a jocului ridicând pulsul precum o curbă luată la viteză maximă.

Ca orice tip de pariu, live-urile au avantaje și dezavantaje. Ele sunt recomandate numai celor care sunt capabili să își stăpânească emoțiile. Precipitarea se poate instala ușor, în contextul trăirilor la extrem și al presiunii de a lua deciziile cât mai rapid.

Dincolo de adrenalina generată, foarte apreciată de o categorie largă de pariori, printre plusurile pariurilor pe evenimente în desfășurare se mai numără posibilitatea de a paria în cunoștință de cauză și de a pune un număr mare de bilete în timp scurt.

Pariorii se bazează pe echipe exacte, nu probabile

Cine pariază live o face după ce vede exact cu decurge jocul. El nu își imaginează un scenariu în funcție de „echipele probabile”, singurele disponibile în cazul pariurilor pre-meci, ci se bazează pe formulele exacte trimise pe teren de cei doi antrenori. În cazul în care un jucător important se accidentează la încălzire, pariorul are ocazia să vadă cum se descurcă echipa fără acel sportiv. Primul gând este că forța grupului scade, însă sunt situații în care coechipierii se mobilizează și compensează minusul de valoare.

Apoi, în timpul unui meci apar situații care pot fi speculate. De exemplu, una dintre echipe nu mai iese din propriul careu, iar cealaltă formație obține corner după corner. Sau un jucător își pierde calmul și are șanse mari să fie eliminat. Sau echipa mai slabă deschide scorul și există o probabilitate mare ca favorita să revină pe tabela de marcaj.

În timpul unui joc se pot pune și zeci de pariuri, pe goluri, pe lovituri de colț sau pe cartonașe. Asta înseamnă că bugetul poate fi rulat foarte repede, iar cei iscusiți reușesc să îl mărească în urma acestui rulaj. Automat, pot fi folosite diferite sisteme de joc, pe intervale de timp. Unele agenții au și pariuri de tipul „Ce se va întâmpla în următorul minut”, așa cum este cazul acestui operator: https://frankcasino.ro/ro/betting.

Datorită fluctuației cotelor, este foarte posibil ca în timpul unui eveniment sportiv să apară pariuri de valoare. În traducere, cota oferită de bookmaker poate să fie mai mare decât cea reală, care reflectă gradul de risc. Situația apare datorită faptului că valorile cotelor sunt actualizate de un soft care nu ține cont în primul rând de desfășurarea jocului.

Presiunea este mai mare

Cel mai mare minus al pariurilor live este cauzat tocmai de caracteristica atât de apreciată: adrenalina îi poate face pe unii să nu mai gândească limpede. Astfel, ei pierd simțul realității și plasează pariuri pe care, în condiții „normale”, le-ar fi evitat. La emoțiile puternice se adaugă și presiunea pusă de „cronometru”. Orice secundă de ezitare poate echivala cu ratarea unui bilet „verde”, întrucât cotele se pot bloca dintr-un moment în altul.

În acest context, după unul sau mai multe pariuri ratate, apare pericolul jucatului la recuperare: sunt plasate mize tot mai mari, indiferente de șansele de câștig.

Un alt dezavantaj al pariurilor plasate pe meciuri în desfășurare este reprezentat de pierderea măsurii timpului. Pariorii nici nu simt când trec orele atunci când se uită la jocuri sau urmăresc reprezentarea grafică a acțiunii. Prin urmare, nu mai au vreme și pentru alte activități. 

Managementul banilor este crucial

Pentru a limita pericolul epuizării bugetului, sfatul pariorilor cu experiență este ca toți jucătorii să gestioneze corect bankroll-ul, adică să calculeze miza fiecărui bilet în funcție de banii avuți și de gradul de risc. Cu cât suma din cont este mai redusă, cu atât miza unui pariu va fi mai mică, iar balanța va ajunge greu pe zero.

O altă recomandare importantă este ca amatorii de pariuri live să urmărească partidele pe care joacă. Statisticile în timp real pot fi incorecte sau înșelătoare, mai ales pentru evenimente din competiții obscure, cum ar fi liga a doua din Africa de Sud.

Am lăsat la urmă cel mai important sfat pentru pasionații de live-uri: fiecare pariu trebuie tratat strict ca pe un prilej de a trăi la maxim evenimentul sportiv, fie că e vorba de Formula 1, de fotbal sau de baseball.

Related Articles