TopGear.ro Diverse De ce este închirierea unei mașini pentru vacanța de iarnă o idee grozavă? 

De ce este închirierea unei mașini pentru vacanța de iarnă o idee grozavă? 

de TopGear

Vacanța de iarnă se apropie cu pași repezi, iar planificarea acesteia a început deja. Alegerea mijlocului de transport potrivit poate asigura reușita acestei vacanțe iar închirierea unei mașini poate deschide noi orizonturi către o călătorie de neuitat. Dacă te întrebi de ce această soluție este o idee foarte bună, descoperă, în continuare, câteva situații concrete, în care soluția potrivită de mobilitate îți asigură cea mai bună libertate de mișcare. 

Vacanța de iarnă alături de familia extinsă

Dacă intenționezi să pleci în vacanța de iarnă alături de familia ta mai extinsă, poți opta pentru închirierea auto pe termen scurt pe o perioadă cuprinsă între 24 de ore și 60 de zile. În majoritatea cazurilor, companiile de închirieri auto pun la dispoziția clienților o flotă auto variată, ce include și autovehicule de capacitate mare de tip SUV sau VAN, potrivite grupurilor mai mari de persoane. 

Vacanța de iarnă împreună cu un grup de prieteni 

O altă situație în care închirierea unei mașini este soluția ideală pentru vacanța de iarnă este aceea în care ai planuri alături de un grup de prieteni. Nu este vorba neapărat de un grup mare de prieteni, ci chiar și de unul mai mic pentru care poți închiria o mașină deosebită, cu opționale de lux sau cu performanțe speciale, pentru călătorii în zone cu teren accidentat cum ar fi cabanele izolate sau în zone înzăpezite, cele dedicate activităților de ski.

O vacanță de iarnă la costuri mai mici

În special pentru grupurile mai mari de persoane, închirierea unei mașini la comun poate aduce economii financiare importante ce pot fi folosite pentru îndeplinirea altor obiective ale vacanței. Atât grupurile mari, cât și familiile pot cheltui mult mai mulți bani folosind mijloacele de transport în comun, taxiurile sau chiar propria mașină. Totodată, companiile ce oferă servicii de închiriere auto pe termen scurt îți pot pune la dispoziție o flotă auto variată de mașini cu un consum redus de combustibil. 

O călătorie de iarnă confortabilă

Nimic nu poate fi mai plăcut decât o mașină confortabilă, cu o temperatură optimă în habitaclu, cu scaune încălzite, cu sisteme de dezaburire inteligente sau cu spațiu suficient pentru bagaje. Toate acestea sunt posibile atunci când apelezi la o companie ce oferă servicii de închiriere auto pe termen scurt care îți poate pune la dispoziție mașina potrivită pentru călătoria pe care ai planificat-o în sezonul rece.   

Călătorii sigure în sezonul rece

De multe ori, călătoriile în sezonul rece pot fi mult mai periculoase, datorită condițiilor speciale de trafic și stării carosabilului. Dacă locuiești în zone mai calde, în care de obicei nu ninge, poți opta pentru închirierea auto pe termen scurt a unei mașini dotate cu sisteme avansate de siguranță care să îți ofere un plus de siguranță și care să-ți permită, în același timp, să ajungi inclusiv în zone mai greu accesibile și să călătorești în condiții climatice dificile.

O vacanță lipsită de griji administrative

Dacă vrei să pleci în vacanța de iarnă cu mașina personală trebuie să ai în vedere ca mașina să fie echipată cu anvelope de iarnă și să achiți toate taxele de drum necesare, inclusiv asigurarea obligatorie. Atunci când optezi pentru închirierea unei mașini, de aceste aspecte se ocupă compania de închiriere auto care, în cele mai multe cazuri, oferă și servicii complete de asistență tehnică pe întreaga perioadă contractuală.    
Pentru mai multe detalii despre serviciile de închiriere auto pe termen scurt, mediu și lung, click aici

Related Articles