TopGear.ro Diverse TOP 10 cele mai populare jocuri cu mașini din toate timpurile

TOP 10 cele mai populare jocuri cu mașini din toate timpurile

de TopGear

Încă de la apariția calculatorului, jocurile cu mașini au fost la mare căutare. Jocurile de curse oferă o experiență palpitantă și sigură, fie că sunt jucate solo sau multiplayer. Mașinile de viteză sunt un element de bază al pieței jocurilor video. Unii cercetători spun că jocurile de mașini pot îmbunătăți coordonarea ochi-mână și timpii de răspuns rapid, făcându-le benefice pentru îmbunătățirea abilităților de conducere în lumea reală.

Jocurile de curse sunt grozave pentru divertisment și competiții la petreceri și reprezintă o adevărată provocare pentru entuziastul concentrat, dar pot îmbunătăți, de asemenea, abilitățile de conducere în lumea reală. 

Jocurile de curse sunt surprinzător de bune pentru a ajuta la îmbunătățirea coordonării ochi-mână și pentru a învăța timpi de răspuns mai rapid. Genul jocului de curse poate varia de la karturi la simulatoare realiste. Nu e de mirare faptul că și în industria de gambling întâlnim numeroase pacanele gratis cu mașini.

Mai jos vă prezentăm un top 10 al celor mai populare jocuri cu mașini, din toate timpurile. Să nu vă mire faptul dacă în acest clasament veți regăsi jocuri cu o grafică primitivă, însă fără acestea astăzi nu ne puteam bucura de jocuri video cât mai realiste.

10. Rocket League – PlayStation 4, Xbox One, PC (2015)

Rocket League este un joc arcade online extrem de captivant, în care mașinile masive, propulsate de rachete, concurează pentru a arunca o minge uriașă în poarta echipei adverse. Simplu în teorie, dar există o lume întreagă de filme abile, voleuri bine cronometrate și goluri flagrante. Jocul a cucerit prin grafica acelor vremuri, dar și prin modul distractiv de joc.

9. Colin McRae Rally – PlayStation (1998)

Colin McRae Rally se bucură de un real succes în rândul pasionaților de rali. Cele opt curse internaționale au stabilit o curbă bună de dificultate, mașinile au început să strălucească și s-au îngrădit în noroiul galez și, datorită sfatului tehnic al regretatului scoțian, manevrabilitatea a fost perfectă, ceea ce înseamnă că atunci când ați lansat Subaru Impreza de pe un deal mocirlos, la 120 mph, se simțea la fel de bine pe cât ar trebui. Asta este foarte, foarte bine.

8. GTR 2: FIA GT Racing Game – PC (2006)

În anii 2000, jocurile GTR au cucerit lumea. GTR 2 în special a fost o revelație, transformând un model de manevrabilitate care a arătat un potențial enorm în primul joc în cea mai autentică și mai solicitantă experiență de curse. Există un motiv pentru care încă mai există o bază de fani practică acest joc și astăzi.

Mai mult decât atât, garajul jocului era populat de mașini din epoca curselor GT, unde Ferrari 550 Maranellos, Maserati MC12 din clasa GT1 și Morgan Aero 8 GTN erau la mare căutare.

7. Daytona SUA – Arcade (1993)

Daytona a fost jocul care a stabilit noi standarde în cursele arcade multiplayer din anii 1990. Atât mașinile, cât și pistele au fost opere de ficțiune – cu siguranță nu există o pistă de curse adevărată care să aibă un uriaș Sonic the Hedgehog sculptat într-o stâncă ca una dintre caracteristicile.

6. Burnout 3: Takedown – PlayStation 2, Xbox (2004)

Cel de-al treilea joc din seria Burnout a fost cel mai rapid supersonic de curse arcade. Burnout 3 a fost primul care a pus agresivitatea în centrul gameplay-ului.

5. Forza Horizon 4 – Xbox și PC (2018)

Forza Horizon 4 rămâne un joc populare în rândul pasionaților de jocuri cu mașini. Modificările sezoniere recent introduse au fost cu adevărat profunde în Horizon 4, de la asfalt uscat vara până la zăpadă în timpul iernii și a surprins perfect caracterul Marii Britanii, până la semnele cu limita de viteză variabilă.

4. Out Run – Arcade (1986)

Nu există degradare în timp real a anvelopelor sau sisteme meteorologice dinamice. Doar tu într-o decapotabilă roșie (care cu siguranță nu este un Ferrari Testarossa) cu o blondă sexy de 16 biți pe scaunul pasagerului și aproape o infinitate de autostradă americană. 

3. Super Mario Kart – SNES (1993)

Există jocuri de curse cu sunete perfecte de motor, înregistrate individual, unele cu redări extraordinar de realiste ale celor mai bune piste de curse din lume și altele cu fizică atât de reală. Apoi există curse care sunt pur și simplu distractive cum e Super Mario Kart.

2. Sega Rally Championship – Arcade (1994)

Sega Rally Championship este un joc dezvoltat de Sega AM3. Pasionații de mașini puteau să aleagă una dintre mașinile momentului – Toyota Celica sau Lancia Delta. A fost un joc extrem de populare la acele vremuri, iar entuziaștii și nostalgicii îl mai practică și astăzi.

1. Gran Turismo – Sony PlayStation (1998)

Gran Turismo a lansat de unul singur simularea de curse pe consolă, un gen cu totul nou care însemna că trebuia să folosești ocazional frâna. Sigur, a fost construit și îmbunătățit la standarde înalte cu cea mai recentă ediție a șasea, dar prima variantă rămâne baza.

Related Articles