TopGear.ro Diverse 5 motive pentru care merită să montezi un cârlig de remorcare la mașina ta

5 motive pentru care merită să montezi un cârlig de remorcare la mașina ta

de TopGear

Un cârlig de remorcare este esențial pentru orice autovehicul, oferindu-ți posibilitatea de a extinde gama de activități pe care le poți desfășura cu mașina ta. Prin instalarea unui cârlig de remorcare, poți atașa diverse echipamente suplimentare, precum remorcă, rulotă, suport pentru biciclete sau cutie de portbagaj cu fixare pe cârlig.

Tipuri de cârlige de remorcare

Există diverse tipuri de cârlige de remorcare disponibile pe piață, fiecare cu caracteristici și avantaje specifice. Iată o scurtă descriere a lor:

  1. Cârligele de remorcare verticale – acestea sunt considerate cele mai sigure și robuste cârlige de remorcare. Ele se montează folosind o cheie lacăt, asigurând o fixare solidă și securizată.
  2. Cârligul de remorcare semidemontabil – se fixează, de obicei, cu două șuruburi și o cheie și poate fi instalat în doar câteva minute. Este o opțiune funcțională pentru cei care au nevoie de o soluție simplă și eficientă.
  3. Cârligul de remorcare demontabil automat cu manetă – este echipat cu un sistem de demontare automatizat, care permite eliberarea lui fără necesitatea uneltelor sau a cheilor.

Indiferent ce tip de cârlig alegi, carlig remorcare Duster sau alt model, în funcție de activitățile la care îl vei folosi, optează pentru calitate și montaj într-un service profesionist.

Iată câteva dintre utilizările pe care le poți avea pentru un cârlig auto:

  1. Atașarea unei rulote

Un cârlig de remorcare îți oferă oportunitatea de a avea cazare oriunde mergi în vacanță, fără a plăti chirie sau taxe de întreținere. 

Cu o rulotă, te bucuri de facilități precum aer condiționat, încălzire, duș, frigider și un spațiu de luat masa – toate acestea în confortul unei locuințe mobile. Există numeroase locuri amenajate special pentru turiștii care preferă acest stil de vacanță, oferindu-ți libertatea de a te deplasa și de a te bucura de confortul unei locuințe pe roți. 

Pentru a tracta o rulotă cu o greutate de până la 750 de kilograme, ai nevoie doar de un permis de conducere categoria B.

  1. Tractarea unei alte mașini

Un cârlig de remorcare poate fi salvator, atunci când un prieten are nevoie de ajutor. Poți să tragi mașina în pană până la cel mai apropiat service auto, evitând, astfel, costurile unei platforme de tractare. 

  1. Poți monta un suport de biciclete

Un suport pentru biciclete, montat pe cârligul de remorcare, este soluția perfectă pentru pasionații de drumeții și aventuri pe două roți. 

Poți transporta până la patru biciclete, cu o greutate totală de până la 60 de kilograme, fără să îți faci griji privind spațiul din portbagaj sau manevrabilitatea pe șosea. Optează pentru un suport rabatabil, pentru o accesare ușoară a portbagajului în timpul călătoriei, și asigură-te că echipamentul tău este în siguranță. 

  1. Poți să transporți lucruri voluminoase

Folosind un cârlig de remorcare, poți transporta cu ușurință diverse vehicule și echipamente, cum ar fi o barcă motorizată, un ATV sau un motor de enduro. Cu dimensiunile lor mari, aceste obiecte necesită o remorcă pentru transport, iar un cârlig de remorcare devine esențial, în acest context. 

Fie că ești în proces de mutare, fie că vrei să îți satisfaci pasiunea pentru sporturi extreme, un cârlig de remorcare îți oferă flexibilitatea de a transporta lucruri voluminoase, în mod eficient și sigur.

  1. Protejezi mașina

Protejează-ți mașina în traficul aglomerat și evită pagubele din accidentele minore. Un cârlig de remorcare poate acționa ca un scut între autovehiculul tău și cel care se apropie din spate, oferind o protecție suplimentară în cazul unor coliziuni minore.

Evită daunele la bara din spate a mașinii tale și bucură-te de un nivel mai crescut de siguranță în trafic.

Fiind un instrument util și practic, cârligul de remorcare adaugă un nivel de funcționalitate mașinii tale, oferindu-ți mai multă libertate și flexibilitate în activitățile zilnice și în aventurile de weekend.

sursa foto: Shutterstock

Related Articles