TopGear.ro Diverse Cele mai bune aplicații și platforme pentru schimb valutar

Cele mai bune aplicații și platforme pentru schimb valutar

de TopGear

Money makes the world go round...Da, banii fac lumea să se miște, iar globalizarea economică și creșterea numărului de călătorii internaționale au determinat apariția unor platforme de schimb valutar tot mai complexe. Iată care sunt cele mai bune aplicații currency exchange și cum să alegi varianta optimă pentru tine!

Avantajele utilizării aplicațiilor pentru schimb valutar

Aplicațiile de schimb valutar îți oferă comoditate și accesibilitate. Când accesezi online un convertor valutar – simplu și ușor de folosit, ai toate informațiile necesare, la un click distanță. Astfel, poți să iei decizii fundamentate și să efectuezi tranzacții financiare oricând și de oriunde, fără să te mai deplasezi la o bancă sau la o casă de schimb valutar.  

Economisești timp și, mai ales, economisești bani! Multe aplicații de schimb valutar oferă rate de schimb mai bune decât băncile tradiționale. De asemenea, unele dintre ele nu percep comisioane pentru tranzacții. Știi în orice moment care sunt cotațiile principalelor valute și nu riști să tranzacționezi în pierdere, din cauza fluctuațiilor de pe piața financiară.

Top 5 aplicații pentru schimb valutar de top

În topul celor mai bune cinci aplicații pentru schimb valutar se evidențiază: Revolut, TransferWise, XE Currency, Currency Converter Plus și Easy Currency Converter. Toate aceste platforme sunt disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS, oferind o gamă largă de servicii pentru utilizatori.

Revolut

Revolut este o aplicație dezvoltată de Revolut Ltd și reprezintă o platformă gratuită, cu achiziții direct din interfață. Îți permite să schimbi valută la rate interbancare, să efectuezi transferuri internaționale și să-ți gestionezi finanțele pe termen lung. De asemenea, oferă notificări în timp real privind cheltuielile personale, ca să ai posibilitatea de a stabili bugete și de a economisi bani.

Wise

Wise a fost denumită anterior TransferWise și este dezvoltată de TransferWise Ltd. Este o altă aplicație gratuită, cu achiziții în aplicație, care permite utilizatorilor să facă transferuri de bani internaționale, la rate de schimb reale. Aplicația Wise este disponibilă în peste 50 de țări și poți tranzacționa pe această platformă peste 40 de valute.

XE Currency

Aplicația XE Currency este dezvoltată de XE.com Inc și reprezintă o aplicație gratuită, care oferă rate de schimb live pentru peste 180 de valute. XE Currency include și un calculator valutar, ca să știi în orice moment care sunt cele mai bune variante de tranzacționare. Poți să setezi alerte de rate personalizate, pentru un plus de viteză la schimburile valutare.

Currency Converter Plus

Aplicația Currency Converter Plus este dezvoltată de Digitalchemy, LLC. Ca și celelalte platforme prezentate, este un soft gratuit, prin care poți să faci achiziții în aplicație, pentru mai mult de 150 de valute. Currency Converter Plus are propriul calculator valutar și oferă rate de schimb actualizate în timp real.

Easy Currency Converter

ExtraAndroary este compania ce a creat aplicația gratuită Easy Currency Converter, care oferă și ea cu achiziții directe, pentru mai mult de 180 de valute. Easy Currency Converter îți oferă rate de schimb actualizate în timp real. Poți să salvezi ratele preferate, pentru acces rapid și tranzacții online eficiente.

Toate aceste aplicații sunt ușor de utilizat, au interfață intuitivă și tutoriale detaliate. Diferențele constau în funcțiile suplimentare, cum ar fi transferurile internaționale de bani oferite de Revolut și TransferWise sau alertele personalizate de rate, oferite de XE Currency. 

Cum să alegi cea mai potrivită aplicație pentru schimb valutar

Aplicația pentru schimb valutar trebuie să tranzacționeze o gamă largă de valute, să prezinte cotații actualizate în timp real, pentru o tranzacționare rapidă. Alege platforme de currency exchange care să-ți ofere un nivel înalt de securitate cibernetică:  autentificare în doi pași, criptarea datelor și alte măsuri necesare pentru plăți online în siguranță.

Un alt aspect important în alegerea unei aplicații pentru schimb valutar sunt costurile. Unele aplicații pot avea comisioane mici sau inexistente pentru tranzacții, în timp ce altele pot avea tarife mai mari. Costurile medii de transfer internațional variază între 0 și 5% din suma transferată. Prin urmare, este important să compari costurile și să te asiguri că alegi opțiunea cea mai rentabilă pentru nevoile tale.

Nu în ultimul rând, o aplicație sau o platformă pentru schimb valutar trebuie să fie ușor de utilizat, cu o interfață intuitivă și funcționalități clare. Trebuie să ofere suport pentru clienți, ca să te descurci rapid, în cazul în care ai întrebări sau întâmpini probleme. Este comod și eficient să tranzacționezi bani online. Iar prin utilizarea aplicațiilor potrivite, dai valoare finanțelor personale și poți să ieși în câștig, la fiecare click!

Related Articles