TopGear.ro Diverse Cum obții fișa medicală pentru eliberarea permisului auto

Cum obții fișa medicală pentru eliberarea permisului auto

de TopGear

Una dintre principalele condiții pentru a obține permisul auto este să poți demonstra că ești apt din punct de vedere medical, pentru a nu reprezenta un pericol în trafic. Din acest motiv, primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce te-ai înscris la scoala auto este să programezi examenul medical, fizic și psihic, prin care se stabilește dacă poți să conduci. Pentru eliberarea certificatului îți vor fi testate reflexele, vederea, capacitatea de concentrare, logica și răbdarea, dar și alte aspecte fizice și psihiatrice. Efectuează fisa medicala permis auto in Bucuresti la Eminescu 100!

Ce conține fișa medicală pentru permis

Fișa medicală auto este un document oficial care atestă dacă o persoană este avizată să conducă. Această evaluare medicală are scopul de a determina dacă ești apt pentru a conduce în condiții de stres și aglomerație în trafic, dacă deții abilitățile necesare în acest sens și dacă starea de sănătate îți permite să faci față tuturor provocărilor la care urmează să te expui. În acest document vor fi incluse rezultatele analizelor de medicină internă, testelor de ortopedie și traumatologie, oftalmologice și otorinolaringologice, precum și avizul psihiatric. Această etapă a fost implementată tocmai pentru a minimiza pe cât posibil riscul de accidente și a face traficul rutier cât mai sigur atât pentru cel examinat, cât și pentru ceilalți participanți. 

Ce teste trebuie să efectuezi 

În vederea eliberării fișei, medicii specialiști te vor supune mai multor investigații pentru a stabili care este starea ta de sănătate și nivelul aptitudinilor de care ai nevoie pentru a deveni șofer. În primă instanță, vei efectua analizele de rutină prin care se stabilește dacă există risc de afecțiuni interne severe, după care se trece la teste specifice. Acuitatea vizuală și auzul bine dezvoltat sunt principalele elemente de care ai nevoie pentru a face față provocărilor din trafic, ceea ce înseamnă că examenul oftalmologic și cel ORL sunt vitale în vederea obținerii permisului. 

Un alt aspect important îl reprezintă starea aparatului locomotor, deoarece legea interzice persoanelor cu leziuni la acest nivel să se urce la volan. Analiza stării inimii, a sistemului nervos și a plămânilor este, de asemenea, importantă în vederea eliberării aceste fișe deoarece prezența unor afecțiuni severe poate reprezenta un factor ridicat de risc în trafic. Nu în ultimul rând, pentru a obține certificatul medical se efectuează diferite teste psihologice și psihiatrice pentru a exclude riscul unor tulburări care ar putea afecta capacitatea de concentrare sau de a gândi logic la volan. 

De ce documente ai nevoie pentru a obține fișa medicală auto

În cazul în care efectuezi fișa auto pentru a obține permisul de conducere vei avea nevoie de cartea de identitate și fișa de școlarizare de la școala auto la care ești înscris. În cazuri speciale se impune prezentarea unor documente suplimentare, cum ar fi adeverința de boli cronice de la medicul de familie, în cazul persoanelor de 60 de ani sau o scrisoare de la medicul specialist în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet tip 1.

Cine eliberează fișa medicală pentru permis

Examinările în vederea obținerii fișei medicale auto se fac în cadrul clinicilor care oferă astfel de servicii, cum este și Eminescu 100. Aici vei efectua toate investigațiile necesare în același loc, ai garanția promptitudinii și profesionalismului la cote înalte, în schimbul unor costuri accesibile. Te programezi online sau telefonic, te prezinți la clinică și obții fișa în maxim 90 de minute, fără să mai pierzi timp la cozi interminabile.

Scapă de termenele lungi de așteptare pentru programare și pentru eliberarea certificatului medical auto cu ajutorul serviciilor oferite de Clinica Eminescu 100!

Related Articles