TopGear.ro Diverse Trucuri psihologice folosite de cazinouri pentru a te face să joci mai mult

Trucuri psihologice folosite de cazinouri pentru a te face să joci mai mult

de TopGear

Jocurile de noroc ar trebui să fie distractive pentru vizitatori. Cu toate acestea, cazinourile clasice, precum și cazinourile online funcționează cu o varietate de trucuri psihologice pentru a menține jucătorul în cazinou cât mai mult timp posibil și pentru a-l încuraja să parieze și mai mulți bani. Dar ce trucuri folosesc mai exact cazinourile?

Cazinourile folosesc o serie întreagă de trucuri psihologice pentru a spori plăcerea jocurilor de noroc și pentru a-i determina pe vizitatori să investească și mai mult timp și bani. Cele mai multe dintre aceste tactici sunt surprinzătoare prin simplitatea lor și, prin urmare, trec neobservate. Cazinourile online oferă uneori opțiuni de control mai bune, dar și posibilități complet noi de distragere a atenției. Descoperă în acest articol cele mai interesante trucuri psihologice folosite de cazinouri pentru a te face să joci mai mult și află cum să le recunoști rapid.

Cum culorile, sunetele și designul te influențează fără să-ți dai seama?

Cazinourile folosesc sunete, lumini și design fizic pentru a crea un mediu care este simultan primitor și dificil de navigat. Cazinourile arată jucătorilor că au șanse reale de câștig și le oferă chiar și versiuni de slot demo. Aparatele atrag jucătorii cu posibile câștiguri și mici plăți pentru a-i menține interesați. Cu fiecare joc, jucătorilor li se arată că este posibil un câștig mare. 

În fiecare cazinou, observi covoarele groase și decorul, care este, de altfel, destul de sobru, dar demn. Aproape toate casele sunt echipate similar. Motivul pentru aceasta este că decorațiunile de lux ar distrage atenția, iar accentul este pus pe joc. Muzica plăcută din fundal crește factorul de bine. Unii observatori spun chiar că muzica de fundal este hipnotică și face ca lumea reală să devină irelevantă. 

Toate rutele, de exemplu, spre toaletă, te invită să joci la aparate de slot și să folosești facilitățile de service. Dispozitivele se aprind, clipesc și fac zgomot pentru a-ți atrage atenția. Cine poate trece pe lângă asta? Cazinourile online, în schimb, nu pot influența deloc decorul; doar mediul actual poate distrage atenția utilizatorului.

La intrarea într-un cazinou terestru, vizitatorul are senzația că intră într-o zonă în care are tot timpul din lume. De aceea, ferestrele și ceasurile sunt de obicei evitate. În acest fel, invitatul nu ar trebui să se mai gândească la cât timp joacă. La urma urmei, cheltuiește mai mulți bani atunci când este complet cufundat în joc.

Cazinourile de pe Internet sau ca aplicație, pe de altă parte, oferă posibilitatea de a menține factorul timp sub control. Ceasul de pe ecranul smartphone-ului sau al computerului servește întotdeauna ca ghid. Poate fi folosit pentru a utiliza eficient creditul. 

Băuturile gratuite și gustările fac parte din serviciul oferit în cazinoul real. Aceasta înseamnă că tu, ca jucător, nu trebuie să părăsești camerele dacă îți este sete sau foame. Datorită conținutului de alcool al majorității băuturilor, inhibițiile tale scad, iar disponibilitatea de a-ți asuma riscuri crește. Aspectul plăcut al femeilor și bărbaților care lucrează în cazinou nu este o simplă coincidență. Chelnerițele și crupierii sunt de obicei angajați special pentru a-ți atrage atenția. Acest lucru poate influența jocul tău și reduce șansele de câștig.

Strategii pentru a recunoaște aceste tehnici și a juca responsabil

Cazinourile online devin din ce în ce mai populare datorită telefoanelor Android și iPhone. Aici ai ocazia să eviți vechile trucuri ale operatorilor de cazinouri. Cu toate acestea, există noi modalități de a te captiva ca jucător. Aplicațiile care permit accesul în orice moment funcționează foarte simplu. Designul atractiv al paginii este captivant și, în același timp, există link-uri către noi oferte de jocuri. Acest lucru te încurajează să încerci noi opțiuni fără inhibiții majore. Nu există sfârșit, cazinoul online poate fi folosit în mod constant.

Exact aici se află factorul de risc. Dacă drumul către cazinoul real este încă în așteptare, jocul online este posibil în fiecare minut liber. Nu ai costuri pentru călătorie, îmbrăcăminte adecvată și mâncare. De asemenea, există o lipsă de contact cu alte persoane în cazinoul online. Această împrejurare îi dezinhibă pe unii jucători și îi determină să treacă anumite limite. În cazinourile terestre, angajații recomandă o „interdicție de joc” voluntară jucătorilor dornici. Nu vei găsi o astfel de opțiune online. Jocul cu bani electronici încurajează mize mai mari. Este mai ușor pentru tine să reîncerci dacă nu ai reușit.

Cea mai bună modalitate de a evita să cazi victima acestor trucuri este să le recunoști pur și simplu și să îți amintești că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par. Cazinourile joacă pe emoțiile tale, așa că este important pentru tine, ca jucător bun, să îți păstrezi mintea limpede. De asemenea, ar trebui să ții cont și de următoarele:

  • Crearea unui buget clar de joc
  • Stabilirea unor limite de timp
  • Stabilirea unor limite de pierdere
  • Evitarea jocului atunci când ești sub influența alcoolului
  • Analizarea atentă a termenilor și condițiilor platformei de jocuri de noroc

Concluzie

Cazinourile se străduiesc să creeze o atmosferă confortabilă și prietenoasă, astfel încât jucătorii să se simtă cât mai bine. Iluminarea, sunetul și chiar mocheta sunt concepute pentru a manipula jucătorii. Acest lucru este posibil chiar și atunci când vorbim despre cazinourile online pentru că există un design foarte atractiv și animații drăguțe.

Deși aceasta nu este o listă completă a tuturor modurilor în care cazinourile câștigă bani de la jucători, este un început bun. Dacă ții cont de strategiile enumerate în acest articol, ai mai multe șanse să eviți trucurile folosite de operatorii de jocuri de noroc.

Related Articles