TopGear.ro Diverse Cât costă o spălătorie self service și câți bani poți face cu ea?

Cât costă o spălătorie self service și câți bani poți face cu ea?

de TopGear
Cât costă o spălătorie self service și câți bani poți face cu ea?

La fel ca orice lucru pe care doriți să îl păstrați în stare bună de funcționare, mașinile au nevoie de îngrijire regulată pentru performanțe optime.

Gândește-te la mașina ta ca la o extensie a ta. Din când în când, este recomandat să mergi la un control medical, pentru a te asigura că ești într-o stare bună de sănătate. Același lucru este necesar și pentru automobilul tău. Întreținerea regulată este necesară pentru a-ți menține mașina într-o stare bună.

Curățarea mașinii în mod constant face parte din această întreținere de rutină. Spălarea și curățarea atentă a mașinii este o modalitate bună de a preveni ruginirea și coroziunea, precum și de a putea călătorii confortabil.

Când vine vorba de menținerea vehiculului curat, există câteva opțiuni diferite din care puteți alege. Puteți să o spălați singur acasă, să o duceți la un profesionist sau să mergeți la o spălătorie self service, adică la o spălătorie cu autoservire pe bază de fise.

În ultimul timp astfel de spălătorii auto self service au devenit tot mai apreciate de șoferi din mai multe motive, ceea ce le-a transformat într-o afacere excelentă pentru cei care sunt în căutarea unei investiții bune.

În acest sens ne-am gândit să vă prezentăm mai multe detalii despre o astfel de investiție.

Pentru cei care nu știu exact ce presupune o spălătorie de mașini cu autoservire trebuie să spunem că o astfel de franciză include un anumit număr de boxe de spălare. Evident, cu cât veți opta pentru o spălătorie cu mai multe boxe, cu atât investiția va fi mai mare.

De asemenea, franciza pentru o spălătorie self service include:

  • Echipament de spălare complet cu 5 Programe de spălare (Prespălare cu Presiune Înaltă, Spumă Activă cu presiune joasă,       Spălare cu Presiune Înaltă, Ceară Perlată cu presiune joasă, Clătire cu apă    osmozată cu presiune medie)
  • Container tehnic premontat
  • Sistem de tratare a apei complet compus din Stație de dedurizare și Stație de Osmoză,
  • Bazine de stocare, pompe de ridicat presiunea
  • Preechipare pentru funcționarea cu apă caldă
  • Sistem de plată cu carduri electronice RFiD
  • Transport, montaj și punere în funcțiune la locația clientului

Opțional, puteți adăuga:

  • Sistem de încălzire a apei (gaz, gpl, motorină, panouri solare, etc.)
  • Structură metalică galvanizată
  • Software de monitorizare a încasărilor
  • Accesorii self-service de curățare (aspiratoare, dozatoare de soluții, chiuvete, coșuri de gunoi, aparate de curățat tapițerii, etc)

La cât se ridică investiția

Investiția în echipamentele pentru o spălătorie auto self service începe de la 16.000 euro/boxă + tva. Profitul net lunar după acoperirea costurilor și taxelor, este între 3.600 – 9.600 EURO / lună, iar randamentul investiției (ROI): între 2.6 – 3.5 ani.

Astfel, dacă alegi să îți deschizi o spălătorie auto self service cu 4 boxe va trebui să investești aproximativ 64.000 EURO + TVA (16.000 euro/boxă), ceea ce înseamnă că perioada de recuperare a investiției se va rezuma la aproximativ 3 ani.

Dacă alegi o spălătorie auto self service cu 6 boxe va trebui să investești aproximativ 96.000 EURO + TVA (16.000 euro/boxă), ceea ce înseamnă că perioada de recuperare a investiției se va rezuma la aproximativ 2.9 ani.

Calculul este făcut pornind de la premisa că o spălare care durează 5 minute se ridică la un cost mediu de 6 lei, din care 2 lei reprezintă costuri operaționale, iar profitul brut se ridică la 4 lei.

De câte boxe ai nevoie?

Numărul de boxe pe care spălătoria ta ar trebui să le dețină ar trebui să depindă de zona în care aceasta va funcționa. De exemplu, specialiștii sunt de părere că pentru o zonă rurală, ideală ar fi o spălătorie cu 2 boxe care ar putea fi însoțite de o benzinărie, un service auto sau/și o vulcanizare.

Pentru zonele urbane, în cartiere mai mici, sunt recomandate spălătorii auto self service cu 3 – 4 boxe, însoțite de o benzinărie, iar pentru orașele mari cu trafic intens este nevoie de spălătorii cu cel puțin 4-6 boxe.

Related Articles

extrastyle.ro