Jocul de cărți Blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou din întreaga lume. Prin urmare, mulți oameni sunt interesați de cum pot ca să joace profitabil Blackjack în cazinourile fizice, cât și Blackjack online. Și asta în ciuda faptului că apar mereu noi și noi tipuri de jocuri de noroc.
Acest joc de noroc deține o poziție de lider printre toate jocurile de cărți actuale.
Ce este Blackjack?
Blackjack este un joc de cărți în care scopul jucătorului este să obțină mai multe puncte decât dealerul, dar nu mai mult de 21 de puncte. Jucătorii concurează așadar cu dealerul, nu între ei. Se joacă cu unul sau mai multe pachete de 52 de cărți, în funcție de varianta preferată.
Un nume alternativ pentru acest joc este „Douăzeci și unu de puncte” sau mai scurt: „21” .
Se poate juca Blackjack online?
Orice cazinou online care se respectă oferă clienților săi posibilitatea ca să joace Blackjack virtual. Așadar, dacă vrei, nu îți va fi greu nici ție să găsești un site serios unde să poți juca partide captivante.
A juca Blackjack online este foarte asemănător cu jocul într-un cazinou fizic. Totul se poate întâmpla automat sau, mai atractiv, distribuirea cărților reale va fi gestionată de un dealer live.
Blackjack real sau virtual? Dacă nu ești sigur că te vei putea concentra în mod corespunzător asupra jocului, atunci alege varianta online, deoarece nu vor exista alte distrageri ale atenției în acest caz. Limitele de timp nu sunt aproape niciodată folosite pe site-urile de jocuri de noroc, așa că te vei putea gândi cât de mult vrei la ce strategie abordezi. Acest lucru este deosebit de important mai ales pentru jucătorii începători.
Ce strategii e bine să folosești când joci Blackjack?
1. Strategia de bază Blackjack
Există multe strategii diferite când joci 21. Fiecare jucător o poate alege pe cea mai potrivită pentru el însuși, alegând algoritmul optim. Unii folosesc cele mai populare și cunoscute strategii. Alții le refuză în general și preferă să nu dezvolte o strategie clară, binecunoscută, pentru joc.
Trebuie subliniat de la bun început, că nu există nicio strategie care să garanteze succesul 100%.
Principiile de bază ale strategiei clasice de Blackjack
Este recomandat să dublezi pariul sau să îl ridici doar atunci când ai deja 10 sau 11 puncte. În acest caz, există o probabilitate mare de a obține o altă carte care îți va aduce 10 puncte. Numărul de cărți dintr-un pachet cu această valoare este cel mai mare în comparație cu altele. Ai șanse mai mari de a obține 20 de puncte sau 21 de puncte, ceea ce, de multe ori îți poate asigura victoria.
Cu 10 puncte sau mai puțin în mână, poți oricând trage o carte suplimentară. Odată ce ai atins limita de 11 puncte, vei fi în „zona de pericol” pentru că poți obține un alt as, care în cele din urmă îți va oferi cea mai puțin dorită mână, de 12 puncte.
Se recomandă să nu mai iei alte cărți dacă ai deja 17 sau mai multe puncte. Dacă ai o combinație de as-opt în mână, poți uneori ca să riști și să speri la un noroc chior, dar dacă ai deja 19 puncte, ceea ce oricum este un rezultat grozav, nu ar fi bine să îți forțezi norocul peste limite. Următoarea carte trasă aduce în mod cert cu sine mai multe riscuri decât avantaje.
Ce avantaj îți poate oferi cartea afișată a dealerului?
Cunoașterea cărții dealerului îți poate oferi multe avantaje, motiv pentru care se obișnuiește să o întorci.
Dacă. spre exemplu, cartea este un 7, trebuie aplicată o strategie mai riscantă: nu trebuie să te oprești până când nu ai înscris 18 puncte. Șansele de a câștiga cu mai puțin de 18 puncte sunt aproape zero.
Pentru a rezuma, trebuie să te folosești de toate informațiile pe care ți le oferă cartea dealerului și să îți adaptezi jocul pentru rezultate optime.
Un as în combinație cu o altă carte (cu excepția lui 10) se numește MÂNĂ MOALA („mâna moale”) , deoarece jucătorul poate număra asul ca fiind 1 sau 11.
2. Numărarea cărților de Blackjack
Aceasta este o strategie despre care se discută de multă vreme și este poate una dintre cele mai folosite strategii la cărțile de joc. Această strategie a fost folosită pentru prima dată de Harvey Dubner în 1963 și a fost un subiect extrem de controversat.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să corelezi valoarea (numărul de puncte) cu valoarea corespunzătoare a cărții, conform unor tabele ce se găsesc pe internet.
Pasul doi este ca să setezi scorul curent la zero la începutul jocului. Pe măsură ce cărțile sunt afișate, vei scădea sau adăuga numere la scorul curent, în conformitate cu sistemul de puncte din etapa inițială.
Al treilea pas este ca să împarți scorul curent la numărul de pachete rămase pentru a obține scorul adevărat. Această parte a procesului, este mai la îndemână pentru jucătorii mai experimentați. Dar vestea bună este că nu trebuie să fii chiar foarte precis. De cele mai multe ori evaluarea va funcționa și pentru un novice care abia acum a intrat în lumea Blackjack-ului.
Când obții valoarea scorului, procedura va fi următoarea: cu cât această valoare este mai mare, cu atât poți ca să faci pariul mai mare. În această etapă, numărarea cărților de joc devine o artă, nu o știință. Există volume de strategie pentru Blackjack, de unde, dacă ești pasionat, poți obține mai multe informații despre cum să numeri corect.
3. Strategii de pariuri la Blackjack
Dacă vrei ca să încerci alte strategii și ai un bankroll decent, ar trebui să te orientezi și spre utilizarea sistemelor de secvențe de numere. Cu toate acestea, nici aici nu ai o șansă de 100% de a câștiga. Mai contează și norocul. Ca întotdeauna în viață.
Cele mai cunoscute sisteme de secvențe de numere sunt:
a) sistemul Labouchere;
b) sistemul Paroli;
c) sistemul Martingale;
d) sistemul Parlay;
e) sistemul 1-3-2-6.
a) Sistemul Labouchere
Acest sistem constă dintr-o succesiune de numere aleatorii. Este un sistem foarte complicat, așa că poate dura ceva timp până când îl vei înțelege pe deplin și poți să afli cum să îl utilizezi eficient în practică.
Notează orice 5 numere care îți plac (lungimea secvenței poate varia, dar 5 numere vor fi suficiente), de exemplu: 5-4-2-7-1.
La determinarea mărimii pariului, adaugi primul și ultimul număr din succesiune: 5+1=6, deci în acest caz pariezi 6 euro/dolari/lei.
Dacă pierzi, scrii numărul 6 la sfârșitul secvenței.
Dacă câștigi, trebuie să elimini primul și ultimul număr din secvența curentă. Apoi adaugi primul și ultimul număr din secvența nou formată.
Mai simplu spus, mărimea pariului este determinată prin adăugarea primului și ultimului număr din succesiune. Când câștigi, numerele sunt eliminate. După pierdere, se adaugă un nou număr la secvență, care este egal cu suma primului și ultimului număr din secvența originală.
b). Sistemul Paroli
Acesta este un sistem mult mai simplu decât sistemul Labouchere.
Ideea de bază este că îți dublezi pariul de fiecare dată când câștigi.
De fiecare dată când pierzi, scazi pariul până când atingi pariul inițial.
Este recomandat să îți setați o anumită limită în avans pentru a controla dimensiunea pierderii. Sunt zile în care utilizarea acestui sistem aduce doar pierderi, deci nu dispera dacă ai ghinion.
c). Sistemul Martingale
Sistemul Martingale este cel mai popular sistem de joc. Și nu doar în jocul 21. Este popular în multe alte jocuri de cazinou, precum și în alte tipuri de jocuri de noroc.
Este un sistem de dublare permanentă a sumei pierdute, în care jucătorul se așteaptă ca mai devreme sau mai târziu să câștige.
Concret, plasezi un anumit pariu și apoi îl dublezi dacă pierzi. Continui să plusezi (dublezi) fiecare pariu pierdut anterior până când vei câștiga în sfârșit.
Cel mai important lucru aici este să nu depășești limita maximă de pariere pe care o stabilește cazinoul pentru a împiedica jucătorii să folosească astfel de sisteme.
d) Sistemul Parlay
Această secvență mai este numită și sistemul de pariuri piramidal. Dacă câștigi, noul pariu se formează prin adăugarea pariului inițial și a sumei câștigate.
De exemplu, ai pus un pariu de 5 euro/dolari/lei și ai câștigat încă 5 euro/dolari/lei. În acest caz, noul tău pariu ar trebui să fie de 10 euro/dolari/lei. Este important să stabilești o limită pe care să fii dispus să o ridici înainte de a te opri și a lua banii, pentru că până la urmă vei pierde, iar dacă vei pierde, vei pierde totul. Se recomandă utilizarea acestei scheme de joc maxim de 4 ori la rând.
Cel mai mare dezavantaj al acestui sistem este că poți pierde totul, totuși, ai șansa de a câștiga o sumă rezonabilă de bani cu o investiție inițială mică. Acest lucru funcționează chiar dacă nu reușești să câștigi de mai multe ori la rând.
e) Sistemul 1-3-2-6
Acest sistem necesită o procedură strictă care trebuie urmată. În primul rând, trebuie să alegeți suma inițială pentru primul pariu (x1) .
Dacă câștigi, triplezi (x3) valoarea celui de-al doilea pariu .
Al treilea pariu trebuie să fie de două ori (x2) mai mare ca primul .
Iar valoarea celui de-al patrulea pariu (ultimul) trebuie să depășească dimensiunea pariului tău inițial de șase ori (x6). După aceea, dacă vrei să mai joci, trebuie să o iei de la capăt.
Merită să joci Blackjack online pe bani reali?
Da, cu siguranță! Blackjack-ul este unul dintre cele mai simple jocuri de cazinou online pe care le poți învăța. te distrezi și chiar poți câștiga sume importante pe măsură ce te experimentezi.