TopGear.ro Diverse Cum să gestionezi cât mai bine bugetul alocat pentru întreținerea mașinii?

Cum să gestionezi cât mai bine bugetul alocat pentru întreținerea mașinii?

de TopGear

Îți place să te urci la volan și să conduci mașina zi de zi, la serviciu, prin oraș, în excursii și vacanțe. Dar știi cum să ai grijă de automobilul tău, ca să-l păstrezi în bună stare de funcționare, fără să cheltuiești mult? Îți prezentăm în continuare opțiunile de gestionare eficientă a bugetului pentru întreținerea mașinii.

Realizează o planificare a cheltuielilor pentru automobil

Realizează o listă cu toate costurile asociate mașinii: combustibil, asigurare, revizii periodice, înlocuirea anumitor componente cum ar fi anvelopele sau bateria, precum și cheltuielile pentru reparații neașteptate. Planifică un fond de urgență pentru reparații, caută alternative mai ieftine pentru piesele de schimb și evaluează opțiunile de asigurare ca acoperă și daunele neașteptate. Întreținerea regulată a unei mașini implică revizii tehnice și controale periodice. Aceste acțiuni contribuie la menținerea funcționării optime a mașinii, prevenind apariția unor probleme mai grave în viitor. Pentru a gestiona întreținerea regulată a mașinii într-un mod eficient, este recomandată planificarea riguroasă a vizitelor la service-ul auto. Stabilirea unui program de întreținere și respectarea lui te ajută să ai control și asupra detaliilor financiare legate de autoturismul tău.

Alege modalități inteligente de plată, precum cardurile de cumpărături în rate fără dobândă*. De exemplu, prin CardAvantaj ai acces la zeci de distribuitori de piese auto, comercianți de echipamente și accesorii pentru automobile, benzinării, service-uri auto, firme de asigurări auto. Ca să afli detaliile necesare, vezi aici o listă cu magazine partenere CardAvantaj din industria auto și alege cele mai bune variante pentru bugetul tău. 

Micșorează cheltuielile pentru combustibil

Alege o mașină eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil. Optează pentru alternative precum  motoarele cu injecție directă sau hibride. Modul în care conduci poate afecta semnificativ consumul de combustibil. Conduita agresivă, care include accelerarea rapidă, frânarea bruscă și viteza excesivă duc la un consum mai mare de combustibil. O mașină bine întreținută funcționează mai eficient și consumă mai puțin combustibil. Verifică periodic filtrele de aer și presiunea în anvelope. Urmează programul de întreținere recomandat de producător, efectuează la timp reviziile tehnice și înlocuirile de uleiuri. Evită orele de vârf, când traficul este intens, deoarece oprirea și pornirea repetată în trafic determină creșterea consumului de combustibil.  

Alege un service auto cu raport optim calitate-preț

Ca să gestionezi cât mai bine bugetul alocat mașinii tale, trebuie să ai răspunsuri clare la întrebări precum: ce tip de întreținere necesită mașina? Ce fel de reparații pot apărea în viitor? Ce buget ai la dispoziție pentru întreținerea mașinii? După evaluarea nevoilor specifice, următorul pas este cercetarea serviciilor auto disponibile. Compară prețuri, citește recenzii online, discută cu alți proprietari de mașini și evaluează diferite oferte în acest domeniu. 

Odată ce ai identificat câteva opțiuni, este esențial să analizezi prețurile și serviciile oferite. Un service auto cost-eficient nu înseamnă întotdeauna cel mai ieftin. Asigură-te că beneficiezi de cel mai bun raport calitate-preț. De exemplu, un service auto care oferă o garanție extinsă este mai bun pe termen lung decât unul care oferă prețuri mai mici, dar nu oferă nicio garanție. Verifică acreditările și certificările diferitelor service-uri auto, disponibilul de piese auto originale, nivelul de calificare al angajaților.

Urmează sfaturile prezentate și astfel vei gestiona eficient bugetul alocat pentru întreținerea mașinii. Activează-ți cardul de cumpărături CardAvantaj și plătește în magazine fizice sau online, ca să beneficiezi de produse și servicii din domeniul auto, în cele mai convenabile condiții financiare.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Related Articles