De-a lungul anilor, tehnologia a jucat un rol cheie in modelarea industriei muzicale. Luati in considerare evolutia de la fonograf si casete analogice la software de inregistrare digitala si servicii de streaming bazate pe internet. Explozia tehnologica a ultimilor ani a influentat nu numai calitatea sunetului, ci si autonomia de redare a acestuia. Ultimele doua decenii de inovare rapida in tehnologiile digitale au perturbat in mod deosebit afacerile muzicale la fiecare nivel.
Tehnologia a schimbat modul in care oamenii creeaza muzica. Compozitorii pot produce partituri de film din studiourile lor de acasa. Muzicienii pot canta pentru fanii din intreaga lume prin spectacole transmise in direct. Compozitorii pot sa inregistreze albume si sa le lanseze pe platformele de distributie digitala si de streaming fara sa ajunga sau sa semneze vreodata un contract de inregistrare. Explozia tehnologica a ultimilor ani a influentat nu numai calitatea sunetului, ci si autonomia de redare a acestuia, in special daca vorbim despre castile in-ear!
Castile pentru urechi pot veni cu fire, ceea ce inseamna ca sunt conectate direct la dispozitive (cum ar fi telefoane mobile, laptopuri etc.).
Pe de alta parte, castile fara fire folosesc un sistem Bluetooth pentru a trimite si a primi semnalul audio.
Sa vedem mai intai avantajele si dezavantajele unice asociate castilor cu fir. Apoi ne vom intoarce pentru a vedea avantajele si dezavantajele care sunt unice pentru castile wireless. In cele din urma, vom vorbi despre functiile pe care le ofera atat castile cu fir, cat si fara fir.
Cercetarile au descoperit ca castile cu fir ofera o calitate mai buna a sunetului fata de modelele Bluetooth. Ceva care probabil nu va surprinde pe multi. Fiecare codec Bluetooth testat a avut probleme cu calitatea streamingului audio, in timp ce castile cu fir ofera in mod constant un semnal audio perfect.
Inseamna ca castile pentru ureche care au conexiuni prin cablu la dispozitive, cum ar fi smartphone-uri, laptopuri etc., au o pozitie de conducere in furnizarea corecta a sunetului.
Nu exista nicio pierdere de semnal in timpul transferului audio, ceea ce face castile cu fir, in acest sens, sa fie mai bune decat castile wireless cu microfon instalat cu Bluetooth pentru conectarea la dispozitive.
Odata cu progresul continuu al tehnologiei, se pare ca totul este mai usor pe masura ce trece timpul. Unul dintre produsele evolutiei tehnologiei este Bluetooth. Face partajarea oricarui fisier accesibila si sigura, precum si conectarea dispozitivelor pentru a lucra impreuna. Bluetooth se gaseste de obicei in smartphone-uri, tablete, laptopuri, casti fara fir si difuzoare.
Deoarece tehnologia Bluetooth serveste ca un standard wireless global, ea continua sa evolueze pentru a satisface nevoile utilizatorilor.
Aici vine Bluetooth 5, cea mai recenta versiune a tehnologiei Bluetooth care promite sa avanseze conectivitatea wireless intre dispozitive.
Bluetooth 5 imbunatateste performanta predecesorului sau, Bluetooth v4.2 si care include intervalul de functionare. Deci, daca utilizati casti fara fir cu Bluetooth 5, va fi mai mult spatiu pentru a va deplasa, deoarece raza de actiune a conexiunii este mai larga in comparatie cu v4.2. De asemenea, si-a dublat viteza de transmisie, permitandu-va sa transferati fisiere mai rapid si va permite sa transferati date mai mari.
Da, Bluetooth taie firele atunci cand ascultam muzica cu castile noastre fara fir. Cu toate acestea, versiunile Bluetooth anterioare permit doar o raza de functionare de maximum 10 metri. Cu Bluetooth 5 care se angajeaza in casti fara fir, va va oferi o acoperire de patru ori mai larga. Unii au estimat in mod realist 40-60 de metri raza de actiune, in timp ce unii au sustinut ca ar putea merge pana la 300 de metri. Imagineaza-ti asta pe castile tale fara fir! Indiferent cat de departe va merge, atata timp cat depaseste 10 metri, putem spune ca aceasta este deja o imbunatatire. Veti putea sa va plimbati dintr-o camera in alta, cu sursa audio intr-un alt colt.
Daca Bluetooth v4.2 Low Energy transfera fisiere cu o viteza de 1 Mbps, Bluetooth 5 a dublat aceasta viteza. Cand utilizati casti fara fir, acestea vor transfera date cu o viteza de 2 Mbps.
A existat intotdeauna ideea ca activarea Bluetooth va epuiza bateria, dar trebuie sa renuntati la asta. De cand Bluetooth si-a lansat versiunile Bluetooth Low Energy, a consumat mai putina energie a bateriei. Performanta mai eficienta a Bluetooth 5, poate imbunatati durata de viata a bateriei castilor fara fir. Va folosi de aproximativ 2,5 ori mai putina putere a bateriei dispozitivelor.
Cu castile fara fir, puteti elimina multiplele gadgeturi cu fir pe care le detineti. Puteti face lucrurile cu mainile libere, ceea ce inseamna ca veti putea prelua apelurile fara a fi nevoie sa va puneti telefonul pe urechi. Castile hands free vor face treaba pentru utilizator. De asemenea, este adevarat ca nu va trebui niciodata sa desfaceti niciun nod format de firele castilor . De asemenea, va veti antrena mai usor pe masura ce ascultati muzica de pe telefoane prin castile wireless. Pe scurt, este convenabil sa folositi castile wireless.
Faptul ca castile sunt wireless nu inseamna ca nu va vor oferi sunet de cea mai buna calitate. Exista multe tipuri de casti care sunt wireless si produc sunet de cea mai buna calitate. Exista multe varietati de casti de calitate care vin cu tehnologie de izolare a zgomotului si de amplificare a basului. Ca atare, tot ce trebuie sa faceti este sa va faceti temele si sa cautati casti wireless de cea mai buna calitate.