TopGear.ro Diverse La câți kilometri trebuie înlocuită, de regulă, distribuția unui BMW Seria 5, modelul F10

La câți kilometri trebuie înlocuită, de regulă, distribuția unui BMW Seria 5, modelul F10

de TopGear

Posesorii de BMW Seria 5 F10 cu motor N47 trebuie să fie atenți la distribuție. Altfel, mașina lor poate ajunge la service cu probleme majore, iar reparația îi poate costa chiar și 5.000 de euro.

Galerie foto

În mod normal, o distribuție pe lanț are o durată de viață echivalentă cu cea a motorului. Dar unitatea N47, care se află și sub capota Seriei 5 F10, este celebră pentru un defect de proiectare major: distribuția a fost poziționată în spatele motorului, între cutie și motor. Din cauza proiectării greșite, distribuția pe lanț este departe de a fi o soluție fiabilă în acest caz.

Specialiștii le recomandă posesorilor de BMW Seria 5 cu motor N47 care au trecut prin experiențe neplăcute recomandă înlocuirea distribuției până în 150.000 de kilometri, piesele de schimb fiind mai fiabile decât cele cu care modelul vine din fabrică. Se poate evita astfel o defecțiune care poate produce pagube semnificative.

Costurile de înlocuire sunt mari, dar reparația problemelor provocate de distribuția ruptă în cazul acestui motor poate ajunge chiar și la 5.000 de euro, pentru că motorul trebuie scos, situație în care posesorul trebuie să ia în calcul faptul că investiția nu merită.

Ce modele și versiuni au avut probleme cu motorul cu nume de cod N47?

Lista de modele și versiuni care au primit motorul cu probleme nu este scurtă. Astfel, propulsorul a ajuns sub capota versiunilor diesel produse de compania bavareză în perioada 2007 – 2011. După 2011, această problemă de proiectare a fost rezolvată, componentele kitului de distribuție fiind repoziționate în fața motorului.

Motoarele cu probleme:

  • BMW Seria 1: E81, E82, E87, E88, F20, F21
  • BMW Seria 2: F22, F23
  • BMW Seria 3: E90, E91, E92, E93, F30, F31, F34
  • BMW Seria 5: E60, E61, F10, F11, F07
  • BMW X1: E84
  • BMW X3: E83, F25

Ce simptome are o distribuție cu probleme?

Șoferul trebuie să fie atent la zgomotele produse de motor și să meargă la service oricând percepe sunete ciudate de sub capotă. Acestea apar atunci când lanțul nu mai este perfect întins.

Când lanțul cedează, pistoanele ating supapele, distrugând mai multe piese din motor.

Problema apare în mod special la modelele echipate cu sistem START/STOP, pentru că sistemul uzează mai repede lanțul, spun specialiștii.

 

Citeste mai mult pe aici

Related Articles