TopGear.ro Diverse Ovidiu Pop: tânărul milionar pasionat de mașini

Ovidiu Pop: tânărul milionar pasionat de mașini

de TopGear
Ovidiu Pop: tânărul milionar pasionat de mașini

La doar 27 de ani este milionar în euro și deține un garaj impresionant, cu mașini de top. Este vorba despre Ovidiu Pop din Satu Mare, un tânăr fondator și deținătorul al firmei de IT Ovilex Sofware, care este una dintre cele mai mari companii de jocuri din România.

Ovidiu a început totul de la zero iar astăzi deține automobilele în valoare de peste un milion de euro. Printre automobilele deținute de sătmărean se numără un Ferrari F12berlinetta, un Lamborghini Huracan, BMW X6 M, Mercedes-AMG GLE 63 Coupe, Dodge Challenger, BMW M3, Toyota Land Cruiser, BMW M6, Lamborghini Huracan Spyder, BMW Seria 7, Mercedes-Benz Clasa S, Dodge Ram și un Lincoln Continental Mark IV.

Ovidiu Pop a devenit celebru pe Google Play, deoarece face o mulțime de aplicații de simulatoare. Unul dintre cele mai de succes proiecte ale lui Ovidiu Pop este un simulator de camioane.

„Timp de 2 ani am reușit să schimb jocul complet”

„Pe la 13 ani îmi plăcea foarte mult să mă joc 18 Wheels of Steel. După o grămadă de ore jucate, mi-a venit idea <cum ar fi să scriu ceva pe remorcă>, să modific jocul în fișierele lui, să fac să apară textul meu. M-am documentat pe internet foarte mult și până la urmă, după o grămadă de tutoriale pe Youtube, am reușit sa obțin ce am vrut.

De aici a pornit totul. După un timp am vrut mai mult, să schimb culori, camioane, harta. 

Timp de 2 ani am reușit să schimb jocul complet, am făcut harta României pentru el, camioane noi, scripturi. Practic era alt joc. În acest timp am crescut și o comunitate de pasionați de jocuri cu camioane: RoTruckers, un forum imens ce avea zilnic peste 10k de vizitatori”, povestește Ovidiu Pop pe propriul canal de Youtube. 

A renunțat la facultate fără să știe nimeni

La vârsta e 17 ani, tânărul stabilit alături cu tatăl său în Italia, și-a propus să realizeze propriul său joc cu camioane. Simțindu-se discriminat și-a dorit să se mute în ultimul an de liceu în România. Nu și-a permis să își cumpere un telefon cu android care abia apăruseră pe piață așa că s-a mulțumit cu emulator pentru PC și să dezvolte un joc 2D cu camioane.

A finalizat jocul și l-a urcat pe play store, unde în ciuda eforturilor de a tot îmbunătății acest joc, nu reușește să câștige mai mult de 20 de euro pe lună. Nu l-au interesat însă banii. Visul lui era să ajungă să realizeze un joc de succes.

„Am mers la facultate în Cluj, UTCN. După prima lună, săptămâna de fapt, mi-am dat seama că nu are niciun sens, nu învăț nimic nou, știu totul deja. Ce sens are să mai stau? Am renunțat, continuând să le spun tuturor că eu merg la facultate. Dar aveam un plan, mi-am dat termen 2 luni să fac primul meu joc 3d, și să-l pun pe play store. Am reușit în 3 luni, 3d truck parking. Erau la modă atunci jocurile cu parcări, și nu exista niciunul cu camioane. 

Am terminat jocul, l-am publicat și în prima zi am câștigat 0.07 cenți. A doua zi, 0.38 cenți, a treia zi 7 dolari! Deja mă simțeam rezolvat cu toate, chirie mâncare, motorină… În câteva zile a urcat exponențial și după o lună, mi-ș fi permis să plătesc chiria pe 5 ani. 

Am știut ce am de făcut cu viața mea să o dedic complet pasiunii mele, să fac jocuri video! Indiferent de bani, satisfacția personala era maximă”, mai declară Ovidiu Pop pe propriul canal de Youtube.

Astăzi, sătmăreanul a devenit celebru pe Google Play, deoarece face o mulțime de aplicații de simulatoare.  

Eveniment caritabil cu Ferrari F12

Chiar dacă are maşini de peste un milion de euro, Ovidiu Pop a demonstrat de mai multe ori că nu le ţine doar pentru el. De exemplu, la finalul anului trecut el a participat la un eveniment caritabil, unde le-a oferit donatorilor de sânge, drept cadou, plimbări cu propriul său Ferrari.

„Mă bucur foarte mult că pot să ofer ocazia acestor tineri să se plimbe cu o asemenea mașină, după ce au donat sânge. Mașina este un Ferrari F12 Berlinetta, cu un motor de 6.300 de centrimetri cubi, V12, de 740 de cai”, a precizat atunci Ovidiu Pop.

Related Articles