TopGear.ro Raliuri Roadtrip în România: 4 sfaturi pentru a evita situațiile neplăcute

Roadtrip în România: 4 sfaturi pentru a evita situațiile neplăcute

de TopGear

România se poate lăuda cu multe zone și obiective turistice care merită vizitate, iar o bună modalitate de a bifa cât mai multe dintre ele într-o vacanță este un roadtrip. Astfel de excursii au de venit foarte populare în ultima vreme și presupun parcurgerea unui itinerar de sute de kilometri pe parcursul mai multor zile, la bordul mașinii.  Cu toate că infrastructura rutieră este departe de a fi perfectă, România compensează acest neajuns prin atracțiile turistice, așa că merită să pornești într-o astfel de aventură cu prima ocazie.

Până atunci însă, iată cum trebuie să te pregătești pentru a te bucura din plin de această experiență!

Planifică traseul

În primul rând, trebuie să stabilești zonele în care vrei să ajungi, apoi obiectivele pe care intenționezi să le vizitezi aici. După ca ai făcut o listă cu aceste obiective, încearcă să găsești un traseu care să le includă și pe care să-l poți parcurge în perioada pe care o ai la dispoziție. Ia în calcul distanța, pauzele pe traseu, tipul drumurilor pe care te vei deplasa și opririle la obiectivele vizate.

Nu include în planul tău foarte multe destinații, pentru că astfel vei fi sub presiunea timpului, te vei grăbi în timp ce conduci și vei face popasuri scurte. În funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție, poți modifica programul pe traseu, fără stres suplimentar.

Pregătește mașina

Pregătirea mașinii este foarte importantă în cazul unui roadtrip, așa că nu trebuie să pleci la drum până nu ești sigur că ai pus totul la punct. Autorulotele sunt vehiculele ideale pentru un roadtrip, fiind special proiectate în acest scop, însă te poți descurca și cu o autoutilitară cu un minim dotări adaptate. Spre exemplu, rafturile auto Mercedes Benz de la StoreVan sunt accesorii foarte utile în acest sens, pentru că permit fixarea bagajelor și depozitarea acestora în mod organizat.

Mai trebuie să faci un drum până la service pentru o verificare de rutină a mașinii, iar dacă există probleme tehnice acestea trebuie remediate înainte de data plecării.

Rezervă cazările din timp

Dacă ai la dispoziție un vehicul suficient de spațios, cazarea  nu ar trebui să fie o problemă, pentru că poți dormi în mașină, fiind suficientă o saltea și un sac de dormit. De asemenea, poți lua cu tine cortul și poți campa la finalul zilei, aceasta fiind o altă variantă care nu te costă nimic.

Totuși, dacă vrei să te bucuri de confortul unui pat și de un duș fierbinte la finalul zilei, trebuie să îți iei cazare. O astfel de variantă presupune o planificare mai exactă a traseului, pentru că trebuie să alegi unitățile unde te vei caza în fiecare zi și să te asiguri că vei ajunge acolo în timp util. Este recomandat să întocmești planul cu câtva săptămâni sau chiar luni înainte, pentru că trebuie să îți faci rezervările și poți avea surpriza să constați că nu sunt locuri libere. Într-o astfel de situație, trebuie să te reorientezi și să găsești o altă soluție, și e bine să nu fii presat de timp.   

Fă-ți provizii pentru drum

Dacă plănuiești o incursiune prin zonele mai sălbatice, vei avea nevoie și de o rezervă serioasă de hrană și apă, inclusiv apă pentru spălat. Sfatul nostru este să alegi în special alimente greu perisabile, rapid și ușor de preparat. Supele instant pastele, conservele și produsele vidate sunt doar câteva exemple de alimente pe care le poți baza într-un roadtrip. De asemenea, ar trebui să ai la tine un aragaz de voiaj și o ladă frigorifică precum și haine mai groase, în caz că se răcește vremea.

Având în vedere toate acestea, te vei bucura din plin de o astfel de aventură și îți vei dori să repeți experiența cu prima ocazie, pe un nou itinerar.

Related Articles