Istoria jocurilor video cu mașini datează de zeci de ani, încă de la apariția primelor jocurilor video. Întotdeauna aceste jocuri de curse auto sunt concepute la cele mai înalte condiții tehnice, pentru a putea fi jucate pe toate tipurile de platforme.
De-a lungul anilor au existat sute de jocuri de curse de cea mai bună calitate, în care regăsim aproape orice tip de mașină pe care o știți din realitate.
Cu toate acestea există unele jocuri care au reușit să devină favoritele gamerilor din toate timpurile.
20. Split / Second: Velocity (2010)
„Split/Second: Velocity” de la Black Rock Studio a fost lansat în Europa pe 21 mai 2010, atât în varianta pentru PC cât și pentru PlayStation 3.
„Amplasat în lumea unui reality show fictiv, jucătorii de Split/Second: Velocity nu doar încearcă să treacă primii linia de sosire, ci și dinamitează obiective pentru a pierde urma adversarilor sau pentru a-și facilita scurtături”, spun oficialii companiei.
„Split/Second: Velocity” este câștigătorul prestigiosului premiu Game Critics, Best of E3 – cel mai bun joc de curse și este evaluat Pegi 7+, recomandat persoanelor în vârstă de peste 7 ani.
19. RaceRoom Racing Experience (2013)
RaceRoom Racing Experience (R3E) este un joc gratuit cu mașini, dezvoltat de suedezii de la Simbin. R3E este construit cu ajutorul unui nou motor grafic, oferind posibilitatea gamerilor să ia parte gratuit la o parte din competiții.
De asemenea, mai multe mașini pot fi utilizate gratuit, printre care Aquila CR1 Sports GT, Saleen S7R și 134 Judd. Alte automobile așteaptă în magazinul in game, Audi R8 LMS Ultra, McLaren MP4-12C GT3, McLaren-Mercedes SLR 722 GT, BMW Z4 GT3 2012 si BMW 635csi fiind doar câteva dintre ele.
Accesul pe circuite precum Monza, Hockenheimring și Suzuka se va face tot prin intermediul magazinului. Nu vă faceți griji, R3E are 6 circuite care pot fi accesate gratuit.
RaceRoom Racing Experience poate fi jucat în două moduri, în funcție de dificultate, numite GET Real și Amateur Driving Model. Modul Get Real este cel mai apropiat de realitate, utilizarea controlului de tracțiune și alte setări oferind posibilitatea ca mașina să se comporte așa cum doresc jucătorii. R3E mai are parte de competiții organizate, precum și un media hub cu imagini și reluări care pot fi share-uite cu intreaga comunitate RaceRoom.
18. Driver: San Francisco (2011)
Adăugarea unei povești în cadrul unui joc cu mașini este întotdeauna o afacere riscantă. De obicei, se dovedește a fi un fel de telenovelă.
Acțiunea jocului are loc în orașul San Francisco, fiind recreați digital peste 335 de kilometri de drumuri.
Se continuă povestea din DRIV3R. Jerrico scăpă din duba care îl ducea la judecată și îl urmărește pe protagonistul jocului, Tanner, pe care îl accidentează grav. Acesta intră în comă. Este introdusă o nouă caracteristică, „Shift”, care îl ajută pe Tanner să se teleporteze dintr-o mașină în alta pentru a continua misiunile.
17. Euro Truck Simulator 2
Euro Truck Simulator 2 este un simulator de camioane creat de SCS Software pentru Microsoft Windows, Linux si Mac OS. Jocul a fost lansat pe 19 octombrie 2012. Este succesorul jocului Euro Truck Simulator.
În joc sunt 18 camioane diferite, toate fiind originale și licențiate. Scopul jocului este de a transporta mărfuri de la foarte multe destinații între 189 orașe (cu DLC Scandinavia, DLC Going East, Vive la France, Italia, Beyond the Baltic Sea și Road To The Black Sea) diferite în 26 țări și abilitatea de a angaja șoferi, cumpăra camioane, garaje, accesorii etc.
16. Grid (2019)
Seria jocurilor Grid este un eveniment de curse extrem de competitiv, care se desfășoară pe diferite piste de pe diferite continente de pe glob. Prezintă mai multe tipuri de curse, inclusiv Race și Time Attack.
Câștigarea curselor împotriva piloților din echipele consacrate te ajută să câștigi mai mulți bani în cadrul acestei serii de jocuri video, iar obținerea de bani aduce puncte de experiență suplimentare (XP) pentru jucători, în afară de cele primite pentru rezultate.
Odată finalizat jocul, câștigătorul este binevenit în seria World Grid și trebuie fie să îndeplinească obiectivul principal, fie să câștige o medalie de aur, argint sau bronz pentru a câștiga bani și să deblocheze coechipierii jucătorui lui, bannerele și imaginile de pe panou, precum și alte premii personalizate.
15. Mudrunner: A Spintires Game (2017)
A Spintires Game a fost un joc extrem de aclamat la lansare și a strâns peste 1 milion de jucători activi. Punctul forte este dat de acuratețea cu care jocul copiază modul real de a conduce camioane pe unele dintre cele mai ostile drumuri din lume.
Jocul te pune la volanul unora dintre cele mai puternice vehicule off-road și te obligă să întâmpini unele dintre cele mai dure drumuri din lume, fiind înarmat doar cu o busolă și o hartă, iar talentul tău va fi singurul element de care vei avea nevoie pentru a supraviețui.
Prin numeroase misiuni și provocări, fanii vehiculelor off-road se vor bucura de condus prin noroi, prin râuri cu curenți puternici și vor urca pe vârfuri periculoase la bordul autoturismelor lor 4×4, camioanelor și vehiculelor logistice rezistente, proiectate să reziste la cele mai extreme condiții.
Jucătorii dedicați și pasionații de jocuri cu mașini vor aprecia senzațiile de conducere hiperrealiste datorită unui motor de fizică avansată, inclusiv simularea combustibilului, un sistem de transmisie diferențiat, simularea anvelopelor moi, precum și interacțiuni realiste între vegetație, noroi, apă și vehiculul dumneavoastră.
14. The Crew (2014)
The Crew este un joc parcă inspirat din filmele Fast & Furious, în care jucătorul primește misiuni pe tot teritoriul Statelor Unite. Acestea pot fi duse la bun sfârșit atât de unul singur, dar sunt mult mai ușoare și mai plăcute împreună cu prietenii, sau cu alți jucători simpli, în multiplayer de maxim 8. Și ne jucam atât unul împotriva altuia, cât și cooperativ. The Crew ne îndeamnă să realizăm echipe.
13. rFactor 2 (2013)
rFactor 2 este un simulator de curse pe computer dezvoltat de firma americană independentă de software Image Space Incorporated și lansat pentru Windows în 2012.
La fel ca predecesorul său, rFactor , este proiectat pentru a fi modificat și este folosit de echipele profesionale de curse pentru antrenamentul șoferilor și dezvoltarea mașinilor de curse.
O mare parte din codul său sursă este derivat din rFactor Pro, care este, de asemenea, utilizat de cursanții profesioniști și de majoritatea echipelor de Formula 1 și a producătorilor NASCAR .
rFactor 2 este conceput pentru a simula orice tip de vehicul cu mai multe roți din orice epocă, inclusiv vehicule cu patru roți și șase roți cu două sau patru roți direcționate. Dispune de un model avansat de fizică, suspensie și anvelopă.
12. Driveclub (2014)
Acțiunea jocului Drive Club nu se referă la câștigarea sau pierderea curselor…și nici la mașini sau camioane…se referă la prietenii care concurează împreună – mai multe victorii înseamnă mai multe înfrângeri nedureroase.
Ca jucător trebuie să te alături unui club sau să îți creezi unul în care să îți inviți prietenii. De asemenea îi poți da afară din clubul tău pe cei care nu aduc puncte. Astfel, ajungi să iei parte la curse speciale sau turnee împotriva cluburilor din întreaga lume, fără să te temi că nu vei termina cursa pe primul loc pentru că exista provocări unice în timpul unei curse care te vor ajuta să câștigi puncte bonus pentru tine și clubul tău.
Drive Club va permite, de asemenea, întrecerile între cluburi cu mașini „tunate”. Jucătorii vor avea acces nelimitat la clubul lor cu ajutorul unei aplicații pentru tablete și smart phoneuri unde vor putea seta noi provocări ce vor putea fi accesate de către ceilalți jucători sau vor putea organiza turnee.
11. Project CARS 2 (2017)
Project Cars 2, un simulator de motorsport, complex și mult mai rafinat ca prima variantă. Deși lansat în 2015, titlul continuă să fie clasificat ca fiind unul dintre cele mai autentice simulatoare auto. Respectivul joc s-a bucurat de o serie stufoasă de premii și aprecieri din partea criticilor.
Profesioniștii recomandă acest joc din două motive: unul – modul carieră. Începi de jos, în ramuri mici şi ieftine ale motorsportului, cum ar fi Formula Rookie sau karting, ca mai apoi, atunci când talentul ţi-e şlefuit, să urci spre campionate serioase de turisme, ori formulă.
Şi… multiplayer – o experienţă interesantă, mai ales datorită sistemului de licenţă. Cei mai buni piloţi vor fi puşi să se bată cu alţii de seama lor, iar cei mai slabi… trebuie să muncească din răsputeri că să-şi crească scorul de licenţă.
10. Forza Motorsport 7 (2017)
Forza Motorsport 7 este un joc frumos, autentic, ce îți permite să simți fiorul sportului cu motor. Oferă o grafică superbă la 60fps și rezoluție nativă de 4K în HDR. Jocul are 700 de mașini disponibile.
Forza Motorsport 7 Demo oferă trei curse diferite: pe noul circuit din trecătoarea Jebel Hafeet (Dubai), la bordul unui Porsche 911 GT2 RS; pe circuitul Mugello din Italia, la volanul unui camion de curse Mercedes-Benz Tank Pool; pe clasicul circuit Nürburgring Grand Prix, înfruntând condiţiile meteo variabile alături de un Nissan NISMO GT-R LM.
9. Blur (2010)
Blur este un joc video de curse arcade lansat în mai 2010 pentru Microsoft Windows , PlayStation 3 și Xbox 360. A fost dezvoltat de Bizarre Creations și publicat de Activision în America de Nord și Europa.
Jocul prezintă un stil de curse care încorporează mașini și locații din lumea reală, cu manevrare în stil arcade și luptă vehiculară.
În Blur jucătorul va întâlni numeroase personaje și multe mașini celebre, variind de la Dodge Vipers la Lotus Exiges la Ford Transit și autoutilitare echipate cu motoare de F1.
Unele modele speciale de mașini au fost proiectate chiar de Bizarre Creations. Deși simplificate, pistele se bazează și pe medii din lumea reală, cum ar fi canalele râului Los Angeles și mai multe părți ale Londrei.
În funcție de personajul (personajele) împotriva cărora jucătorul concurează, acesta va avea propriile stiluri de curse, configurări de pornire, tipuri de curse și mașini. Pe măsură ce jucătorul ajunge pe podium în curse, efectuează cascadorii și folosește puteri în anumite moduri, vor câștiga „puncte de fan”.
8. Rocket League (2015)
Rocket League este la bază un joc de fotbal de echipă, însă terenul a fost înlocuit cu o arenă uriașă și jucătorii cu mașini extrem de rapide capabile de a zbura și performa cascadorii senzaționale.
Rocket League este un joc arena, adică toată acțiunea se desfășoară într-o arenă pe o durată de timp bine determinată. Odată ce meciul se va termina veți fi întors în meniu unde veți putea alege din nou să începeți un meci sau să vă personalizați vehiculul.
7. Need for Speed Hot Pursuit (2010)
Need For Speed Hot Pursuit este un joc de tip curse auto lansat de Electronic Arts în 2010 disponibil pentru PC PlayStation, Nintendo Wii și Xbox 360. Pentru prima dată în istoria jocului în Need For Speed Hot Pursuit, jucătorul a luat și rolul polițiștilor. Pe măsura ce joci deblochezi mașini, arme și echipament.
Intensitatea urmăririlor la viteze amețitoare este amplificată de armele polițiștilor și de echipamentul mașinilor de a scapă de lege. Mașinile sunt motorul jocului și ai ocazia să conduci cele mai tari și mai dorite exemplare de pe planetă la momentul lansării jocului: Lamborghini Reventon și Pagani Zonda Cinque.
6. F1 2019 (2019)
F1 2019 este primul joc din serie care prezintă transferuri de șoferi, cu șoferi capabili să schimbe echipa în timpul sau la sfârșitul unui campionat. Aceste mișcări vor fi generate aleatoriu.
Jocul include 18 mașini de Formula 1 din F1 2018 din sezoanele 1972–2010, DLC concentrându-se pe carierele lui Alain Prost și Ayrton Senna.
DLC include, de asemenea, McLaren MP4-25 din 2010, condus de Lewis Hamilton și Jenson Button, și Ferrari F10 din 2010, condus de Fernando Alonso și Felipe Massa.
Aceste mașini au fost incluse pentru a sărbători aniversarea de zece ani de când Codemasters a lansat jocul de Formula 1 pe a șaptea și a opta generație de console. Cu toate acestea, două mașini Ferrari sunt absente în mod vizibil.
Acestea sunt Ferrari F2002 din 2002 și Ferrari 412 T2 din 1995.
5. Dirt Rally 2.0 (2019)
Intrați în cursă printr-o selecție de locații cu raliuri iconice din întreaga lume știind că cea mai mică greșeală ar putea pune capăt experienței voastre. Vei avea nevoie de îndemânare și experiență și să fii cu adevărat concentrat pe teren inclusiv pe un nou model de manevrare a mașinilor, alegerea anvelopelor etc.
Intri cu mașina de raliu în medii reale din Noua Zeelandă, Argentina, Spania, Polonia, Australia și SUA doar cu un co-pilot și te bazezi pe instinctele care te vor ghida. Cursa pe opt circuite oficiale de la campionatul FIA World Rallycross este completată cu Super mașini licențiate și serii de suport.
Ai posibilitatea de a-ți forma echipa și să alegi mașinile în timpul curselor, în funcție de o anumită strategie și să progresați printr-o selecție variată de evenimente și campionate atât în campania cu un singur jucător cât și într-un mediu online competitiv.
4. GT Sport (2017)
Gran Turismo este una dintre cele mai mari şi vechi francize de pe Playstation.
Ca orice titlu din serie, există trei moduri de cursa: Campaign, acolo unde înveţi jocul, pas cu pas, Sports şi Arcade. Focusul este pe multiplayer.
Că să joci online cu alţi piloţi virtuali, trebuie să înveţi un pic despre etica motorsportului, din nişte clipuri puse la dispoziţie de producători.
În total, sunt 19 circuite. Câteva dintre ele sunt luate din viaţa reală – Nurburgring, Brands Hatch sau Willow Springs. Altele, creaţii ale celor de la Polyphony Digital, părinţii jocului.
Poţi alerga cu peste 120 de maşini, de stradă sau de circuit. Cu volan, jocul se apropie destul de mult de experienţa reală. E foarte bine configurat -într-un fel, normal, având în vedere că se lucrează la el din 2013.
GTsport e uşor dejucat şi cu controller – un alt avantaj faţă de competitorul direct, Project Cars 2.
Punctele forte sunt grafica şi atenţia la detalii, mai ales la cele din interiorul mașinilor.
3. Need for Speed Heat (2019)
NFS este cu siguranță una dintre cele mai longevive serii de jocuri cu mașini. Totul a început în 1994, când Electronic Arts a revoluționat piața gaming-ului și a venit cu inovații noi, iar povestea continuă până în zilele noastre.
Need for Speed Heat a fost lansat în 2019 și este disponibil pe PlayStation 4, Xbox One și Microsoft Windows, atât în varianta single player cât și multiplayer. În plus, după un update din iunie 2020, Need for Speed Heat a devenit primul joc al EA Sports care poate fi jucat simultan de utilizatori care folosesc dispozitive diferite.
2. Drive (2019)
Slotul cu mașini Drive se bucură de un succes impresionant printre pasionații de jocuri de noroc. NetEnt a lansat slotul Drive în 2016, iar fanii jocurilor de noroc l-au apreciat de la început.
Acest joc are multe funcții bonus, cum ar fi rotirile gratuite și multiplicările Wilds, iar câștigurile pot ajunge până la 120X suma mizată.
Jocul are un RTP de 96.7%, acesta fiind procentul din suma jucată pe o perioadă mai mare de timp care se întoarce la utilizatori. Per total, este un joc interesant ținând cont că funcția bonus poate genera câștiguri substanțiale.
1.Forza Horizon 4 (2018)
Jocul creat de Playground Games a fost lansat pe 2 octombrie 2018 și se bucură de un succes foarte mare. Cei care îl joacă au la dispoziție peste 670 de mașini, grafica este excelentă, iar Forza Horizon 4 poate fi jucat și offline.
Se estimează că în lume sunt în jur de 9 milioane de jucători de Forza Horizon 4.
Un mare plus este acela că în Forza Horizon 4 găsiți mașini precum Bugatti Veyron Super Sport, Pagani Zonda Cinque, Mosler MT900S, Koeningsegg Agera RS, Bugatti EB 110, McLaren F1, Jaguar D-Type și multe altele. Forza Horizon 4 a fost desemnat cel mai bun joc cu mașini la Game Critics Awards și Gamescom Awards.
Care este jocul vostru preferat cu masini?