Baia este unul dintre locurile din locuința pe care îl folosim și în scop de relaxare, de aceea, aspectul acesteia trebuie să fie unul care să impresioneze ochiul în mod plăcut. Băile vintage, cu aspect retro sau cu elemente clasice nu mai sunt în trend în acest moment. În schimb, băile moderne, cu spații ample, obiecte decorative și elemente Feng-Shui, cu un design personalizat sunt preferate ca loc de relaxare indoor. În cele ce urmează vom analiza care sunt caracteristicile unei băi moderne și ce preferă designerii de interior pentru această parte a locuinței.
Modern înseamnă design minimalist?
Există câteva caracteristici care se regăsesc în conceptul de baie modernă – culori neutre ori cele de bază, cât mai puține elemente decorative, utilizarea materialelor naturale și prezența formelor geometrice. Se poate spune că designul minimalist tinde să definească baia de astăzi. Sunt preferate formele geometrice pătrate sau dreptunghiulare, culoarea alb în combinație cu o nuanță de gri deschis și cât mai puține decorațiuni.
Lumânările aromatice așezate pe un suport din lemn (materialele naturale sunt în tendințe în băile moderne) și plantele naturale însuflețesc spațiile de baie și contribuie la crearea unui mediu ce favorizează relaxarea. Sunt preferate lavoarele suspendate și dușurile cu pereți din sticlă transparentă. Acolo unde există posibilitatea, o fereastră mare face diferența și ajută nu doar la obținerea unei aerisiri naturale, cât și la obținerea unei perspective exterioare plăcută din punct de vedere vizual.
Băile Feng-Shui – formă modernă de relaxare!
Pentru cei care își doresc spații personale de relaxare în interiorul casei, baia modernă cu elemente Feng-Shui constituie cea mai bună modalitate de regenerare a energiei. De regulă, accentual se pune pe planul deschis, în care sunt dispuse toate elementele necesare inducerii stării de bine în timpul băii. Cele mai inovative concepte de baie Feng-Shui combină elementele naturale (lemnul, bambusul și pietrele) cu elemente tradiționale asiatice.
Cada are, de obicei, o formă ovală, lavoarul este suspendat, deasupra acestuia fiind poziționate corpuri de iluminat prelungi. În centrul camerei vor fi amplasate câteva pietre naturale, în timp ce pardoseala va fi confecționată din lemn natural tratat sau dintr-o gresie specială, care imită lemnul. Decorațiunile sunt lumânările parfumate, ramele goale și padele din lemn.
Conceptul de baie ultra-modernă
Pentru cei care preferă ideea de baie integrată în natură, conceptul de design ultra-modern este cea mai bună reprezentare. Cada este confecționată în întregime din sticlă transparentă, peretele exterior al băii este o fereastră imensă din sticlă, iar lavoarul este amplasat pe laterală, fiind suspendat. Nu există niciun alt element care să încarce spațiul, totul fiind bine dimensionat.
Baia modernă futuristă
Acest concept se bazează pe redesenarea elementelor tradiționale ale unei băi într-un stil futurist. Lavoarul are o formă conică, alungită, părând un tub care intră direct în pardoseală, iar oglinda este rotundă, cu elementele de iluminat suspendate și poziționate în fața acesteia. Gresia și faianță au nuanțe închise la culoare.
Un alt concept modern este al băii de lux, în care cada este poziționată în centrul încăperii, fiind înconjurată de mici pietricele decorative. Din încăpere nu lipsesc un șemineu și o canapea pentru relaxare. Oricare ar fi alegerea ta în materie de baie modernă, cu siguranță că îți vei amenaja una în acest stil dacă vei lua în considerare ideile prezentate mai sus!
Sursă: keramo-bg.com