TopGear.ro Diverse Unde s-a ajuns: polițiștii au amendat un călăreț care vorbea la mobil!

Unde s-a ajuns: polițiștii au amendat un călăreț care vorbea la mobil!

de TopGear

Polițiștii au amendat un călăreț care vorbea la mobil. S-a întâmplat în Australia, în luna octombrie a anului trecut. Un bărbat care călărea un cal a fost amendat pentru că vorbea la telefon fără un dispozitiv hands-free.

Bărbatul a fost oprit de politie pe un drum rural din statul News South Wales, în luna octombrie a anului trecut. Calul se deplasa cu o viteză estimată la 10 km/h, transmite publicația locală Tenterfield Star.

Incidentul a ajuns în instanță acum. Potrivit judecătorului din acest caz, David Day, pe drum „un cal este un vehicul”, iar bărbatul nu folosea un dispozitiv hands-free. Reprezentantul poliției a depus dosarul sub acuzația de „folosirea nepermisă a telefonului mobil de către conducătorul vehiculului” adăugând că, în acest caz, vehiculul este un cal.

Judecătorul a izbucnit în râs, declarând că nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz în cariera sa, cu toate că a mai condamnat la un moment dat o persoană pentru că a călărit în stare de ebrietate.

Bărbatul de 30 de ani a pledat „vinovat”, dar magistratul a notat că „problema este una neînsemnată”. Vinovatul nu va avea fapta înregistrată în cazier și nici nu va plăti amendă, dar a a primit o perioadă de probă valabilă trei luni. Asta înseamnă ca orice contravenție ar comite în aceste trei luni va declanșa urmărirea și aplicarea pedepsei în cazul de „conducere” a calului cu telefonul la ureche.

Dacă întâmplarea pare incredibilă pentru cei din România, trebuie precizat că și la noi legea prevede pedepse pentru folosirea telefonului în timpul conducerii unui vehicul, indiferent de tipul acestuia. Din 12 octombrie 2019, legea prevede amenzi drastice pentru cei care folosesc telefonul mobil.

„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă tinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”. Prevederea și amenda este identică, chiar dacă legea nu prevede obligativitatea deținerii unui permis pentru respectivul vehicul. Asta înseamnă că pentru folosirea telefonului mobil pot fi amendați, deopotrivă, șoferii ca și bicicliștii, căruțașii și, de ce nu, chiar călăreții.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Related Articles